Zitec estimează afaceri în creștere cu până la 20% în acest an, de la 5 milioane euro anul trecut

Zitec estimează afaceri în creștere cu până la 20% în acest an, de la 5 milioane euro anul trecut

Alexandru Lăpușan, director general și co-fondator Zitec

scris 26 iun 2018

Zitec, companie românească specializată în dezvoltarea de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate, estimează o cifră de afaceri în creștere cu 20-30% în acest an, de la 5 milioane euro anul trecut și are în plan să își lărgească echipa din București și Brașov, a declarat marți, într-o întâlnire cu presa, Alexandru Lăpușan, director general și co-fondator Zitec.

”Față de 2016, afacerile au crescut cu 28%. Pentru acest an, estimăm o majorare de 20-30% a afacerilor, bazată pe clienții existenți și planul de vânzări”, a precizat Alexandru Lăpușan.

De asemenea, compania și-a planificat investiții de 100.000 euro în start-up-uri, scrie News.ro

Galaxy S10 ar putea avea senzorul de amprente integrat în ecran CITEȘTE ȘI Galaxy S10 ar putea avea senzorul de amprente integrat în ecran

Zitec a depus totodată, în cadrul unor consorții, documente pentru a accesa fonduri europene.

În prezent, compania are 162 de angajați la sediile din București și Brașov, însă anunță angajări.

”În București avem 120 de angajați și 162 în total, însă putem lărgi echipa până la 190 de persoane. Luăm totodată în calcul să ne exindem și în alte orașe”, a punctat Lăpușan.

El afirmă că cererea este de trei ori mai mare decât oferta.

”Unii dintre angajații în IT pleacă din țară, fie singuri, fie cu toată familia. Deși au un trai satisfăcător aici, ei își doresc ceva mai bun pentru copiii lor. Prioritatea pentru noi rămâne calitatea serviciilor”, subliniază Lăpușan.

Anul trecut, compania Dante International (eMag) a investit 1,7 milioane de euro în Zitec. De asemenea, în 2017, Zitec a anunțat o colaborare cu Agenția Spațială Europeană și a deschis un sediu la Brașov.

În cei 15 ani de activitate, Zitec a derulat peste 600 de proiecte pentru 350 de clienți din 15 țări. Compania a inaugurat un nou sediu în ansamblul de birouri Timpuri Noi Square, care poate acomoda o echipă de până la 190 de specialiști într-un spațiu neconvențional, pe o suprafață de 1.700 mp.

viewscnt
Afla mai multe despre
zitec