Valoarea Instagram este estimată la 100 de miliarde de dolari

Valoarea Instagram este estimată la 100 de miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iun 2018

Dacă ar fi o companie de sine stătătoare, Instagram ar valora astăzi 100 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform Bloomberg Inteligence, serviciul cumpărat de Facebook în 2012 pentru 1 miliard de dolari și-a crescut valoarea de 100 de ori în 6 ani.

Rețeaua socială Instagram, care tocmai a anunțat în urmă cu câteva zile depășirea pragului de 1 miliard de utilizatori activi lunari, este așteptată ca în următorul an să obțină venituri de peste 10 miliarde de dolari.

Anul următor Instagram ar putea aduce 16% din veniturile totale ale Facebook, comparativ cu cele 10,6% acontate, conform, eMarketer, în ultimul an.

Apple lucrează la versiuni noi ale căștilor AirPods și ale boxei HomePod CITEȘTE ȘI Apple lucrează la versiuni noi ale căștilor AirPods și ale boxei HomePod

Comparativ cu Facebook, Instagram are o rată mai mare de creștere a numărului de utilizatori. Se estimează că în următorii cinci ani Instagram va ajunge la 2 miliarde de utilizatori activi pe lună.

Un alt avantaj al Instagram vine din faptul că beneficiază de o audiență mai tânără, ceea ce o face mai atractivă pentru companiile de publicitate.

Recent, Instagram a lansat IGTV, o secțiune de filmări cu o durată de până la o oră pe care Facebook o va monetiza cu siguranță prin reclame.

Anul acesta, însă, majoritatea veniturilor vor fi generate tot de reclamele afișate în newsfeed.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook