Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți

Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți
scris 18 iun 2020

După ce a spus că va cripta doar conferințele video ale utilizatorilor plătitori, Zoom anunță acum că toți utilizatorii, inclusiv cei care folosesc produsul gratuit, vor beneficia de această tehnologie.

Chiar dacă și-a adus consilier tehnic cu renume, pe Alex Stamos, fostul șef pe securitate de la Facebook, comunicarea și strategia Zoom nu a scăpat deocamdată de deja caracteristicile bâlbâieli.

Zoom a devenit, pe fondul pandemiei, vedeta comunicărilor video, crescând spectaculos în special în primele luni ale anului. Faptul că acomoda un mare număr de participanți, spre deosebire de restul produselor, a jucat un rol esențial în succesul înregistrat de Zoom.

Gigantul american Amazon și-a dublat numărul de angajați în România CITEȘTE ȘI Gigantul american Amazon și-a dublat numărul de angajați în România

Însă, faima a scos la lumină și numeroase probleme de securitate și intimitate. Au existat inclusiv cazuri în care oficialii companiei au fost prinși mințind în legătură cu funcțiile de securitate ale produsului pe care-l vând.

Unul dintre upgrade-urile promise atunci de Zoom a fost criptarea end-to-end a comunicărilor video folosind protocolul AES 256 GCM. La acea vreme, Zoom și noul consilier, Alex Stamos, au spus că decizia corectă pentru business este ca doar utilizatorilor plătitori să le fie activată criptarea.

Acum, cei de la Zoom spun că este mai bine ca toți utilizatorii, atât cei plătitori, cât și cei care folosesc gratuit serviciul, să beneficieze de criptare. Singurul “catch” va fi că utilizatorii plătitori vor trebui să treacă printr-un proces de verificare prin care să-și confirme numărul de telefon.

Zoom va începe să testeze criptarea end-to-end a conferințelor video în luna iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom
securitate
criptare
video