Zuckerberg recunoaște "erori" în înlăturarea "fake news" și a discursurilor care incită la ură

 Zuckerberg recunoaște "erori" în înlăturarea "fake news" și a discursurilor care incită la ură
scris 5 ian 2018

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut joi, în rezoluția sa pentru noul an, "erori" în înlăturarea unor conținuturi problematice, precum "fake news" și discursuri care incită la ură, care proliferează pe rețeaua de socializare, deficiențe pe care a promis să le remedieze în 2018, relatează AFP.

"Lumea se simte îngrijorată și divizată, iar Facebook are mult de lucru, pentru a ne proteja de abuzuri și de ură, a ne apăra împotriva ingerințelor anumitor țări sau pentru a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook este un timp bine folosit", a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, citată de Agerpres.

Rețeaua socială, care revendică peste 2 miliarde de utilizatori în lume, a fost criticată intens în 2017, fiind acuzată în special că nu luptă destul de eficient împotriva conținuturile problematice, precum incitarea la ură, apologia terorismului sau știrile false.

ANALIZĂ Puterea Facebook, Twitter, Google și Amazon abia acum începe să fie înțeleasă, datorită, în mare parte, dezvăluirilor despre interferența Rusiei în alegerile străine CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Puterea Facebook, Twitter, Google și Amazon abia acum începe să fie înțeleasă, datorită, în mare parte, dezvăluirilor despre interferența Rusiei în alegerile străine

Acuzațiile, care au vizat și Google și Twitter, au luat o turnură politică în SUA după alegerea lui Donald Trump la sfârșitul lui 2016, Rusia fiind acuzată de Washington că a încercat să influențeze campania electorală folosind, printre altele, rețelele sociale pentru a difuza "fake news".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zuckerberg
facebook
fake