Klarna, cel mai valoros unicorn european, cu Snoop Dogg printre acționari, este aproape să obțină o nouă finanțare, la o evaluare de peste 40 miliarde dolari

Klarna, cel mai valoros unicorn european, cu Snoop Dogg printre acționari, este aproape să obțină o nouă finanțare, la o evaluare de peste 40 miliarde dolari
scris 28 mai 2021

Furnizorul suedez de plăți Klarna, cel mai valoros “unicorn” european și al doilea cel mai valoros fintech privat din lume, este aproape de finalizarea unei noi runde de finanțare, care i-ar putea ridica evaluarea la peste 40 miliarde de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

În martie, startup-ul suedez, care oferă cumpărătorilor opțiunea de a plăti la o dată ulterioară achizițiile online, a atras 1 miliard de dolari de la investitori noi și existenți, la o evaluare post-investiție de 31 miliarde de dolari, aproape triplă comparativ cu valoarea de 10,65 miliarde de dolari obținută în toamna anului trecut.

Compania discută acum atragerea unei finanțări de aproximativ 500 milioane de dolari, potrivit unor surse citate de Business Insider.

SeedBlink a încheiat cea mai mare finanțare de până acum din platformă. Suma finantață prin crowd-investing, dublă față de targetul inițial CITEȘTE ȘI SeedBlink a încheiat cea mai mare finanțare de până acum din platformă. Suma finantață prin crowd-investing, dublă față de targetul inițial

Noua rundă de finanțare este condusă de Softbank și așteptată să evalueze Klarna la peste 40 miliarde de dolari.

Fondată în 2005 de Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth și Victor Jacobsson, Klarna oferă cumpărătorilor posibilitatea să plătească achizițiile făcute online la o dată ulterioară, inclusiv în rate, pe principiul “cumperi acum și plătești mai târziu”. Startup-ul suedez deține licență bancară, iar recent a lansat o serie de servicii de creditare pentru utilizatorii din Germania. 

Săptămâna aceasta, compania a deschis al patrulea său centru de tehnologie, la Madrid, unde vrea să angajeze 500 de persoane. La nivel internațional, Klarna are peste 4.000 de angajați și centre tech în Stockholm, Milano și Berlin.

Compania are parteneriate cu peste 250.000 de comercianți, printre care H&M, Adidas, IKEA, Nike, AliExpress, Sephora, Spotify, Lufthansa și KLM, fiind activă în 17 țări.

Printre investitorii startup-ului suedez se numără Sequoia Capital, Visa, Dragoneer Investment Group, Ant Group, precum și cunoscutul rapper american Snoop Dogg, care este și imaginea companiei într-o campanie publicitară.

Snoop Dogg, pe numele său real Calvin Broadus, a cumpărat un pachet minoritar de acțiuni în ianuarie 2019, când startup-ul suedez era evaluat la 2,5 miliarde de dolari.

Rapperul american deține acțiuni la cel puțin 7 alte companii, printre care aplicația de trading Robinhood și platforma de socializare Reddit, potrivit Crunchbase.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
klarna
runda finantare
cel mai valoros unicorn european
fintech european
cumperi acum platesti mai tarziu
snoop dogg