ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari

Chipita Clinceni

scris 26 mai 2021

Grupul american Mondelez International, printre liderii mondiali în industria snack-urilor și care deține în România fosta fabrică de ciocolată Poiana Brașov, scoasă repetat la vânzare, a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului elen de dulciuri Chipita, cu fabrică și în România, într-o tranzacție evaluată la 2 miliarde de dolari.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Achiziția va extinde prezența Mondelez în regiunea Europei Centrale și de Est și va adăuga produse de patiserie în portofoliul companiei americane.

Chipita deține, printre altele, mărcile de croissante 7Days, Molto și Chipicao, precum și brandurile Fineti (creme tartinabile) și Bake Rolls (snacks din pâine coaptă).

INTERVIU Radu Voloagă, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Radu Voloagă, despre premium în business

În România, grupul elen este prezent cu o fabrică la Clinceni, în județul Ilfov, fiind cel mai mare producător de croissante de pe piața locală.

Recent, Profit.ro a relatat că Chipita pregătește extinderea cu 60% a suprafeței de producție a fabricii din România, prin continuarea unor lucrări începute încă din 2009.

La nivel internațional, Chipita deține 13 fabrici în 11 țări, de unde sunt livrate produsele în 56 de țări (direct, sau indirect, prin parteneriate strategice) și are peste 5.100 de angajați. Compania a obținut venituri de 580 milioane de dolari în 2020.

Grupul elen a investit peste 30 de milioane de euro în liniile de producție din România, prin achiziția unor fabrici de la Star Foods, în 1999, și a diviziei de croissante a Best Foods, în 2001. Extinderea în Europa de Est a fost asigurată cu ajutorul fondului grec de investiții Global Finance, care a furnizat capitalul necesar expansiunii în regiune.

Mondelez International, companie desprinsă din grupul Kraft Foods în 2012,  a intrat pe piața din România la începutul anilor ’90. În prezent, grupul american nu mai are producție în România, Profit.ro anunțând că a scos în mod repetat la vânzare fabrica Poiana.

Mondelez are în portofoliu mărci ca Oreo, Milka, Belvita, TUC, Halls și Toblerone.

viewscnt
Afla mai multe despre
mondelez international
chipita
chipita romania
achizitie
preluare
tranzactie