Dines: Listarea UiPath a fost o binecuvântare. Suntem mai disciplinați, am devenit mai cunoscuți. Suntem îngrijorați pentru ... sănătatea mintală a angajaților, care probabil dau refresh să vadă prețul acțiunilor în fiecare secundă!

Dines: Listarea UiPath a fost o binecuvântare. Suntem mai disciplinați, am devenit mai cunoscuți. Suntem îngrijorați pentru ... sănătatea mintală a angajaților, care probabil dau refresh să vadă prețul acțiunilor în fiecare secundă!
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2021

Listarea UiPath la bursa din New York produce deja efecte pozitive asupra companiei, care a devenit mai disciplinată și mai cunoscută printre investitori, spune Daniel Dines, directorul general și cofondatorul primului unicorn românesc, evaluat la peste 29 miliarde dolari în cadrul ofertei publice din luna aprilie.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

“Toate semnele de până acum arată că listarea ne schimbă în bine: ne face să fim mai disciplinați, mai conectați la lumea clienților, iar UiPath a devenit mai cunoscută în rândul clienților. Mulți dintre clienții noștri sunt companii publice, astfel că, într-un fel, preferă să discute cu o companie publică. În multe privințe, această listare a fost o binecuvântare pentru companie”, spune Dines.

“Bineînțeles, suntem îngrijorați cu privire la sănătatea mintală a angajaților, care probabil dau refresh să vadă prețul acțiunilor în fiecare secundă", a glumit el.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie, din care 527,3 milioane de dolari încasări proprii și 810,56 milioane de dolari încasări în numele mai multor acționari existenți, printre care Dines și fonduri de investiții controlate de Accel și Alphabet.

Acțiunile companiei au închis tranzacțiile de vineri la un preț de 78,75 dolari, cu aproape 41% peste prețul de listare, conferind UiPath o capitalizare de 40,88 miliarde de dolari.

La prețul de vineri, participația lui Dines la UiPath este evaluată la 8,73 miliarde de dolari, românul ocupând locul 305 în Indexul Miliardarilor lumii calculat de Bloomberg..

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

UiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienți nume ca Uber și Amazon, precum și companii mici și mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-și elibera angajații de sarcinile repetitive. 

Cea mai recentă versiune a platformei dezvoltată de UiPath este gândită să accelereze automatizarea proceselor din companii și să aducă UiPath mai aproape de ținta auto-impusă de a conecta fiecare utilizator la un robot software, potrivit lui Dines.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Compania se va concentra, în perioada următoare, pe extinderea ofertei de cloud și reducerea diferențelor dintre comportamentul roboților și cel al utilizatorilor umani, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

“Avem un avantaj competitiv destul de mare și cred că suntem singura companie (de RPA – n.r.) care înțelege conceputul de replicare a comportamentului uman și cât de puternic este acesta și facem progrese extraordinare cu tehnologia noastră în această direcție”, a precizat șeful UiPath.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dines
uipath
listare uipath
ipo
oferta publica initiala
automatizare
rpa