Lego investește peste un miliard de dolari în SUA

Lego investește peste un miliard de dolari în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2022

Producătorul danez de jucării Lego A/S, ale cărui "cărămizi" de plastic colorate sunt folosite de copiii din 130 de țări, va investi peste un miliard de dolari într-o fabrică în SUA, pentru a scurta lanțurile de aprovizionare și a face față cererii în creștere, pe una din cele mai mari piețe ale sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unitatea din Chesterfield County, Virginia, va fi a doua deținută de firma daneză în America de Nord, și a șaptea pe plan global, după ce anul trecut a fost anunțată o nouă fabrică în Vietnam, arată Agerpres.

Investiția este în linie cu strategia de plasare a producției aproape de piețele cheie, strategie care a ajutat Lego în perioada în care industria globală se confrunta cu perturbări ale lanțurilor de aprovizionare în urma pandemiei. De asemenea, fabrica va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

"Fabricile noastre sunt situate aproape de cele mai mari piețe ale noastre, ceea ce scurtează distanța pe care trebuie să o parcurgă produsele noastre. Aceasta ne permite să răspunde rapid modificării cererii și ne ajută să gestionăm amprenta noastră de carbon", a afirmat directorul de operațiuni Carsten Rasmussen.

Fabrica va fi alimentată cu energie regenerabilă, produsă la un parc solar în interiorul unității, a informat Lego. Compania s-a angajat ca până la finalul deceniului să înlocuiască "cărămizile" de plastic și să le producă doar din materiale sustenabile.

Unitatea din SUA ar urma să devină operațională în semestrul doi din 2025 și va avea peste 1.760 de angajați. În 2006, Lego a închis o fabrică mai mică din Connecticut iar piața din SUA este aprovizionată în prezent de la o unitate din Mexic.

Compania are acum aproximativ 2.600 de angajați în Statele Unite, unde operează 100 de magazine.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Anul trecut, Lego a raportat o creștere a vânzărilor de 27%, la 55,3 miliarde de coroane daneze (77,8 miliarde de dolari). Compania produce anual aproximativ 100 miliarde de "cărămizi" de plastic colorate și pe plan global are în jur de 24.000 de angajați.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârșitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să știe că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.

viewscnt
Afla mai multe despre
lego
angajati