Macron vorbește de reformarea G7, devenit un "teatru al umbrelor"

Macron vorbește de reformarea G7, devenit un "teatru al umbrelor"
scris 27 aug 2018

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dorește reformarea G7, care și-a arătat diviziunile la summitul din iunie din Canada, și să consolideze dialogul între grupul statelor puternic industrializate și China, India și Africa, relatează AFP.

"Nu trebuie să reproducem acest teatru al umbrelor și al diviziunilor care mai mult ne-a slăbit decât ne-a făcut să mergem înainte", a declarat Macron în fața ambasadorilor Franței reuniți la Paris, arată Agerpres.

Ultimul summit G7 din iunie din Canada s-a încheiat cu un fiasco, când președintele american Donald Trump a respins textul final și l-a atacat virulent pe premierul canadian Justin Trudeau pe fondul disputelor comerciale.

Gruia Stoica nu cedează și atacă din nou piața din Grecia CITEȘTE ȘI Gruia Stoica nu cedează și atacă din nou piața din Grecia

G7 este un grup informal al statelor puternic industrializate (Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia, Canada și Statele Unite) creat în 1975, mai întâi pentru discuții legate de economie și apoi pe alte teme, precum pacea, mediul și terorismul.

Rusia, care s-a alăturat grupului după prăbușirea URSS, a fost exclusă după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, când G8 a devenit din nou G7.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
macron
g7