Macron vorbește de reformarea G7, devenit un "teatru al umbrelor"

Macron vorbește de reformarea G7, devenit un "teatru al umbrelor"
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2018

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dorește reformarea G7, care și-a arătat diviziunile la summitul din iunie din Canada, și să consolideze dialogul între grupul statelor puternic industrializate și China, India și Africa, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu trebuie să reproducem acest teatru al umbrelor și al diviziunilor care mai mult ne-a slăbit decât ne-a făcut să mergem înainte", a declarat Macron în fața ambasadorilor Franței reuniți la Paris, arată Agerpres.

Ultimul summit G7 din iunie din Canada s-a încheiat cu un fiasco, când președintele american Donald Trump a respins textul final și l-a atacat virulent pe premierul canadian Justin Trudeau pe fondul disputelor comerciale.

Gruia Stoica nu cedează și atacă din nou piața din Grecia CITEȘTE ȘI Gruia Stoica nu cedează și atacă din nou piața din Grecia

G7 este un grup informal al statelor puternic industrializate (Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia, Canada și Statele Unite) creat în 1975, mai întâi pentru discuții legate de economie și apoi pe alte teme, precum pacea, mediul și terorismul.

Rusia, care s-a alăturat grupului după prăbușirea URSS, a fost exclusă după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, când G8 a devenit din nou G7.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
macron
g7