Mecaplast investește 10 milioane euro pentru o fabrică între Pitești și Mioveni, de unde să livreze componente auto pentru noul Duster

Mecaplast investește 10 milioane euro pentru o fabrică între Pitești și Mioveni, de unde să livreze componente auto pentru noul Duster
Profit.ro
Profit.ro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 feb 2017

Grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanți producători de componente auto din lume, investește circa 10 milioane de euro pentru construcția în acest an a unei fabrici în România, între Pitești și Mioveni, unde va produce componente auto pentru noul Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția grupului Mecaplast în România vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum și a planului de a reduce pe cât posibil costurile logistice și de a fi alături de clienți în țările în care aceștia au capacitățile de producție.

Intrarea Mecaplast în România este una de ultim moment, ca urmare a dezvoltării activității Dacia, respectiv lansarea în producție a noii generații Duster.

Reprezentanții companiei cu sediul în Monaco au declarat în repetate rânduri că strategia de dezvoltare cuprinde dezvoltarea de facilități în apropierea uzinelor clienților săi.

Mecaplast a cumpărat anul trecut, în noiembrie, uzina Diaplast de la Mioveni, unul dintre principalii furnizori de componente plastice pentru automobilele Dacia (bucșe, siguranțe, garnituri etc.). Investiția anunțată acum va fi însă una mult mai mare, pentru a putea acoperi necesarul de componente pentru noile modele.
Mecaplast este un partener tradițional al Grupului Renault, fiind unul dintre cei mai mari furnizori, la nivel global, de componente pentru motor, dar și de elemente de caroserie.

EXCLUSIV Record absolut de înmatriculări mașini second-hand în prima zi în care românii au scăpat de taxe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Record absolut de înmatriculări mașini second-hand în prima zi în care românii au scăpat de taxe

Anul trecut, Mecaplast a început și în Maroc construcția unei uzine similare cu cea care va fi ridicată în România, unitate care va furniza componente atât către Tanger, unde se află uzina Dacia, cât și către fabrica Peugeot-Citroen, din apropiere.

Dacia se pregătește să lanseze în acest an noua generație Duster, care va beneficia de o platformă complet nouă și un design complet schimbat. Primele informații vorbesc și despre o caroserie cu 7 locuri, care va purta numele Grand Duster. Lansarea oficială va avea loc în ziua de 12 septembrie, la Frankfurt, în cadrul Salonului Auto IAA.

Lansarea comercială va fi în lunile următoare, începând cu octombrie - noiembrie 2017. Cel mai probabil, românii se vor număra printre primii clienți ai noului Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
mecaplast
duster