Mecaplast, rebranduit Novares, printre cei mai mari producători de piese auto din lume, deschide fabrica din România. Investiția, de 10 milioane euro, anunțată de Profit.ro din februarie. Compania angajează

Mecaplast, rebranduit Novares, printre cei mai mari producători de piese auto din lume, deschide fabrica din România. Investiția, de 10 milioane euro, anunțată de Profit.ro din februarie. Compania angajează
scris 21 sep 2017

Grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanți producători de componente auto din lume, rebranduit recent cu denumirea de Novares, a anunțat că deschide fabrica din România, între Pitești și Mioveni, unde va produce componente auto pentru noul Duster. Investiția este de circa 10 milioane de euro și a fost anunțată de Profit.ro din luna februarie.

Compania a angajat pentru această fabrică 40 de muncitori, având în vedere să ridice schema de personal la 80 de angajați până la finalul anului și la 130 de persoane anul viitor.

Investiția grupului Mecaplast în România vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum și a planului de a reduce pe cât posibil costurile logistice și de a fi alături de clienți în țările în care aceștia au capacitățile de producție.

Intrarea Mecaplast în România este una de ultim moment, ca urmare a dezvoltării activității Dacia, respectiv lansarea în producție a noii generații Duster.

Tranzacție: Elvețienii de la GF Automotive cumpără Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești CITEȘTE ȘI Tranzacție: Elvețienii de la GF Automotive cumpără Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești

Reprezentanții companiei cu sediul în Monaco au declarat în repetate rânduri că strategia de dezvoltare cuprinde dezvoltarea de facilități în apropierea uzinelor clienților săi.

Mecaplast a cumpărat anul trecut, în noiembrie, uzina Diaplast de la Mioveni, unul dintre principalii furnizori de componente plastice pentru automobilele Dacia (bucșe, siguranțe, garnituri etc.). Investiția de acum este însă una mult mai mare, pentru a putea acoperi necesarul de componente pentru noile modele.

Mecaplast este un partener tradițional al Grupului Renault, fiind unul dintre cei mai mari furnizori, la nivel global, de componente pentru motor, dar și de elemente de caroserie.

Uber, cu operațiuni și în România, este investigată de Departamentul american de Justiție pentru că ar fi dat mită în străinătate CITEȘTE ȘI Uber, cu operațiuni și în România, este investigată de Departamentul american de Justiție pentru că ar fi dat mită în străinătate

Anul trecut, Mecaplast a început și în Maroc construcția unei uzine similare cu cea care va fi ridicată în România, unitate care va furniza componente atât către Tanger, unde se află uzina Dacia, cât și către fabrica Peugeot-Citroen, din apropiere.

Mecaplast și-a schimbat denumirea în Novares în urmă cu două zile. Grupul a avut anul trecut afaceri de 1,2 miliarde euro și este prezent în 21 de țări cu 42 de fabrici, 5 centre tehnice și 17 centre de servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mecaplast
duster