EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri

EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri

Inquam Photos / Octav Ganea

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 oct 2019

Radu Ioan Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan, cumpără mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, preluând inclusiv echipamentele și angajații, conform informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

El a înaintat o ofertă indicativă care a fost acceptată la finele săptămânii trecute. Banii obținuți din tranzacție trebuie virați către ING Bank, creditor al grupului.

Radu Ioan Budeanu

Radu Ioan Budeanu

Adrian Sârbu a preluat Gândul în 2006, când cotidianul era condus de Cristian Tudor Popescu.

Mediafax Group, care mai include Ziarul Financiar și Gândul (agenția de presă Mediafax fiind considerată o entitate separată), se află în insolvență din 2015, în principal din cauza datoriilor bugetare, invocate atunci de stat la circa 60 milioane lei. 

Pe acest fond și derulând un plan de reorganizare, Adrian Sârbu a început să vândă active și să oferteze alte bunuri.

Astfel, în primăvara acestui an, Sârbu a cedat și mărcile Prosport și Promotor. Cum anunța atunci Profit.ro, compania SB Corporate Limited, care administrează site-urile cancan.ro, ciao.ro și verdict.ro, a preluat mărcile și angajații Prosport și Promotor.

Tranzacția a fost derulată prin intermediul firmei Web Editing Development, editorul publicației Cancan, aceasta fiind cea care preia efectiv mărcile Prosport și Promotor.

Adrian Sârbu, proprietarul grupului Mediafax, a renunțat astfel, din nou, după 12 ani, la afacerea Prosport.

EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui

El a cumpărat publicația de sport, principalul concurent pentru Gazeta Sporturilor, la finele anului 2007, de la Ringier, într-o tranzacție indicată atunci la circa 6 milioane euro.

Ringier cumpărase anterior Prosport tot de la Adrian Sârbu, în 2003, când publicația avea ca redactori echipa condusă de Cătălin Tolontan, trecut ulterior, cu întreaga echipă, la concurenta Gazeta Sporturilor. Recent, Gazeta a fost cumpărată de Ringier, tranzacția fiind indicată neoficial la circa 2 milioane euro.

Astăzi, Prosport este disponibilă doar online, ediția print fiind oprită în 2013.

Tranzacție discretă: Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Profit.ro a anunțat recent că fostul sediu al PRO TV din București, din Bulevardul Pache Protopopescu, deținut de firma Alerria Management Company, controlată de Adrian Sârbu și intrată de asemenea în insolvență la începutul anului 2015, a fost avansat ca fiind cumpărat de firma regizoarei Ana-Cristina Iacob, prezentată public alături de Sârbu. Între timp, însă, imobilul este din nou scos la vânzare, pentru neplata prețului.

Simultan, Alerria și-a ofertat la vânzare și pachetul de 10% deținut la Teleferic Prahova, companie aflată de asemenea în insolvență, din 2016, tranzacție blocată însă de ANAF și BCR.

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că firma Publione Media, controlată de Adrian Sârbu prin companiile Mediafax Mall și Mediafax Group, a scos la vânzare marca și domeniul The One.

La începutul acestui an, marca și domeniul The One, revista lunară pentru femei condusă un deceniu de Andreea Esca, au fost cumpărate de către dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, cu circa 30.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian sarbu
prosport
cancan