ANCOM: Numărul abonatilor la servicii de televiziune prin cablu în format digital a crescut cu peste 10% anul trecut

ANCOM: Numărul abonatilor la servicii de televiziune prin cablu în format digital a crescut cu peste 10% anul trecut
scris 25 mai 2017

Numărul abonatilor la servicii de televiziune prin cablu în format digital a crescut anul trecut cu 10,3%, la 2,1 milioane, în contextul avansului numărului total al abonaților cu 2,9%, la 7,3 milioane, potrivit datelor anunțate joi de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Din numărul total al abonaților, 4,6 milioane sunt abonați la servicii în format digital, în urcre cu 5% față de 2015. Din această categorie, 2,1 milioane sunt abonați prin cablu (+10,3% față de 2015), 2,4 milioane sunt abonați prin retele satelit (-0,1%) și 95.000 sunt abonati prin tehnologie IP (+14,4%), scrie News.ro.

”Odată cu creșterea numărului de abonați, a crescut și rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, care a depășit nivelul de 97%. Per total abonați, 65% recepționează programele audiovizuale prin intermediul rețelelor de cablu, respectiv 33% prin rețele satelit de tip DTH, însă, în mediul urban, cei mai mulți utilizează rețelele de cablu (81%), iar în mediul rural pe cele de tip DTH (58%)”, se arată în raportul ANCOM.

FOTO Cei care au zburat cu KLM pe rutele europene în ultimii 20 de ani este posibil să-l fi avut copilot pe regele Olandei. Willem-Alexander dezvăluie că pilotează în secret CITEȘTE ȘI FOTO Cei care au zburat cu KLM pe rutele europene în ultimii 20 de ani este posibil să-l fi avut copilot pe regele Olandei. Willem-Alexander dezvăluie că pilotează în secret

Abonatii prin tehnologia IP reprezentau 1,3% din total, aceasta tehnologie fiind utilizata aproape in totalitate in mediul urban (97% dintre abonatii prin IP se afla in mediul urban).

Potrivit ANCOM, numărul de abonați prin rețele de cablu a înregistrat o creștere anuală de 4%, în mediul rural creșterea fiind cea mai mare, de 9%, în timp ce în mediul urban a fost de doar 3%. Astfel, rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin rețele de cablu în mediul urban a ajuns la aproape 84%, în timp ce în mediul rural a depășit 37%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
televiziune
digital
cablu