ANCOM: Numărul abonatilor la servicii de televiziune prin cablu în format digital a crescut cu peste 10% anul trecut

ANCOM: Numărul abonatilor la servicii de televiziune prin cablu în format digital a crescut cu peste 10% anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2017

Numărul abonatilor la servicii de televiziune prin cablu în format digital a crescut anul trecut cu 10,3%, la 2,1 milioane, în contextul avansului numărului total al abonaților cu 2,9%, la 7,3 milioane, potrivit datelor anunțate joi de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din numărul total al abonaților, 4,6 milioane sunt abonați la servicii în format digital, în urcre cu 5% față de 2015. Din această categorie, 2,1 milioane sunt abonați prin cablu (+10,3% față de 2015), 2,4 milioane sunt abonați prin retele satelit (-0,1%) și 95.000 sunt abonati prin tehnologie IP (+14,4%), scrie News.ro.

”Odată cu creșterea numărului de abonați, a crescut și rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, care a depășit nivelul de 97%. Per total abonați, 65% recepționează programele audiovizuale prin intermediul rețelelor de cablu, respectiv 33% prin rețele satelit de tip DTH, însă, în mediul urban, cei mai mulți utilizează rețelele de cablu (81%), iar în mediul rural pe cele de tip DTH (58%)”, se arată în raportul ANCOM.

FOTO Cei care au zburat cu KLM pe rutele europene în ultimii 20 de ani este posibil să-l fi avut copilot pe regele Olandei. Willem-Alexander dezvăluie că pilotează în secret CITEȘTE ȘI FOTO Cei care au zburat cu KLM pe rutele europene în ultimii 20 de ani este posibil să-l fi avut copilot pe regele Olandei. Willem-Alexander dezvăluie că pilotează în secret

Abonatii prin tehnologia IP reprezentau 1,3% din total, aceasta tehnologie fiind utilizata aproape in totalitate in mediul urban (97% dintre abonatii prin IP se afla in mediul urban).

Potrivit ANCOM, numărul de abonați prin rețele de cablu a înregistrat o creștere anuală de 4%, în mediul rural creșterea fiind cea mai mare, de 9%, în timp ce în mediul urban a fost de doar 3%. Astfel, rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin rețele de cablu în mediul urban a ajuns la aproape 84%, în timp ce în mediul rural a depășit 37%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
televiziune
digital
cablu