Directorul general al BBC se retrage din funcție după șapte ani

Directorul general al BBC se retrage din funcție după șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2020

Lord Tony Hall a anunțat că se va retrage din funcția de director general al BBC, în vară, după mai mult de șapte ani de la preluarea postului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hall a spus că decizia a fost luată cu greu, dar că a simțit că este important ca BBC să aibă același director pentru evaluarea intermediară din 2022 și pentru înnoirea statutului, în 2027, scrie News.ro.

Sir David Clementi, președintele BBC, a spus despre Hall că a condus BBC cu integritate și pasiune și a anunțat că în următoarele săptămâni va începe procesul de recrutare a unui nou director general.

Cotidianul american The New York Times a depășit pragul de 5 milioane de abonați CITEȘTE ȘI Cotidianul american The New York Times a depășit pragul de 5 milioane de abonați

Ministrul Culturii, Nicky Morgan, i-a mulțumit lui Hall pentru munca depusă și a spus că „a avut o uriașă contribuție la televiziunea națională”.

Într-o scrisoare trimisă echipei, Hall a notat că, în opinia lui, lasă BBC într-o poziție mai puternică decât cea în care se afla atunci când a preluat conducerea.

El a fost numit director general în 2012, după demisia lui George Entwistle. Tony Hall conducea, din 2001, Royal Opera House.

A fost responsabil cu lansarea Radio 5 Live, BBC News 24, BBC News Online și BBC Parliament.

În 2005, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Comandor, iar în 2010 a primit titlul de Baron Hall of Birkenhead.

„A fost o decizie atât de grea pentru mine. Iubesc BBC. Sunt pasionat de valorile noastre și de rolul pe care îl avem în țara noastră - și de ce facem la nivel global. Dacă mi-aș fi urmat inima, niciodată nu aș fi vrut să plec. Totuși, cred că o bună parte din ce înseamnă conducere este să pui interesele organizației pe primul plan. BBC are un statut pe 11 ani, misiunea noastre este să îl asigurăm până în 2027. Dar avem și o evaluare intermediară în primăvara lui 2022. Cum am spus săptămâna trecută, trebuie să dezvolt ideile noastre pentru amândouă. Și trebuie ca BBC să fie condusă de o singură persoană prin ambele stadii”, a transmis Hall, în vârstă de 68 de ani.

El a adăugat că în următoarele șase luni va continua să conducă reinventarea BBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc
lord tony hall