Google testează blocarea conținutului de știri pentru unii utilizatori canadieni

Google testează blocarea conținutului de știri pentru unii utilizatori canadieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2023

Google, parte a grupului Alphabet, lansează teste care blochează accesul la conținutul de știri pentru unii utilizatori canadieni, ca parte a unui posibil răspuns la proiectul de lege al guvernului referitor la știrile online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Online News Act” (Legea știrilor online) sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie de guvernul liberal al lui Justin Trudeau, a stabilit reguli pentru a forța platforme precum Facebook, parte a grupului Meta, și Google să negocieze oferte comerciale și să plătească editorii de știri pentru conținutul lor, scrie News.ro.

SURPRIZĂ Intrum, liderul Europei în credit management și recuperare de datorii, ia în calcul să plece din România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Intrum, liderul Europei în credit management și recuperare de datorii, ia în calcul să plece din România

”Testăm pentru scurt timp răspunsurile potențiale, prin produsele noastre, la Proiectul C-18, care afectează un procent foarte mic de utilizatori canadieni. Efectuăm mii de teste în fiecare an pentru a evalua orice modificări potențiale ale Căutării”, a declarat un purtător de cuvânt al Google într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters.

Gigantul tehnologic a confirmat că testele limitate în timp, care au impact asupra unei eșantionări aleatorii de mai puțin de 4% dintre utilizatorii din Canada, ”limitează vizibilitatea știrilor canadiene și internaționale în diferite grade”.

O purtătoare de cuvânt a ministrului canadian al Patrimoniului, Pablo Rodriguez, a spus că canadienii nu vor fi intimidați și a numit că este dezamăgitor faptul că Google împrumută din manualul Meta.

”Canadienii trebuie să aibă acces la știri de calitate, bazate pe fapte la nivel local și național, și de aceea am introdus Legea Știrilor Online. Giganții tehnologiei trebuie să fie mai transparenți și mai responsabili în fața canadienilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Anul trecut, Facebook a avertizat că ar putea bloca partajarea conținutului de știri pe platforma sa din Canada, din cauza preocupărilor legate de legislația care ar obliga platformele digitale să plătească editorii de știri.

O lege australiană similară, care a intrat în vigoare în martie 2021, după ce discuțiile cu marile firme de tehnologie au dus la o scurtă închidere a fluxurilor de știri Facebook în țară, a funcționat în mare măsură, a spus un raport guvernamental.

Industria media de știri din Canada a făcut presiuni împotriva Facebook și a cerut guvernului mai multă reglementare a companiilor tehnologice, pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit în anii în care Facebook și Google au câștigat în mod constant o cotă de piață a publicității mai mare.

Peste 450 de firme de știri din Canada s-au închis din 2008, inclusiv 64 de închideri în ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
stiri