Google va plăti pentru știri de „înaltă calitate” entități media din trei țări

Google va plăti pentru știri de „înaltă calitate” entități media din trei țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2020

Compania Google a anunțat că va plăti anumite entități media pentru articole „de înaltă calitate” pe care le folosește, în urma presiunilor făcute de publisheri, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google va plăti pentru ca utilizatorii săi să aibă acces la știri altfel blocate de un așa-numit paywall de anumite site-uri, scrie News.ro.

Disney+ se extinde în Europa. LISTA țărilor în care intră și cât va costa un abonament CITEȘTE ȘI Disney+ se extinde în Europa. LISTA țărilor în care intră și cât va costa un abonament

Primele site-uri incluse provind din Australia, Brazilia și Germania. Autoritățile din unele țări anchetează deja cum companiile tehnologice folosesc conținutul jurnalistic fără a plăti pentru el.

Australia a stabilit un plan pentru a forța Google și Facebook să plătească entitățile de știri sub incidența legilor competiției. Franța a emis recent un ordin pentru Google să facă același lucru.

Într-un anunț publicat pe blogul companiei, Google a spus că „va plăti publisherii pentru conținut de înaltă calitate” și că va oferi gratuit utilizatorilor săi anumite articole de pe site-uri care necesită abonare.

Deocamdată, în această inițiativă sunt incluse grupul Spiegel (Germania), publicațiile InQueensland și InDaily (Australia) și Diarios Associados (Brazilia).

Compania a mai precizat că negociază cu mai mulți parteneri care speră să se alăture programului în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
strii