Hong Kong: Încă un site de știri închis

Hong Kong: Încă un site de știri închis
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2022

Portalul independent de știri online din Hong Kong Citizen News a anunțat că își va înceta operațiunile începând de marți, în fața a ceea ce a descris drept înrăutățirea condițiilor pentru sectorul media în orașul condus de Chiba și pentru a asigura siguranța personalului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Când Hong Kongul a revenit sub administrare chineză în 1997, a fost cu promisiunea că drepturile individuale, inclusiv libertatea presei, vor fi protejate, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Dări mai mari pentru bucureșteni în acest an - taxa pentru parcarea de reședință crește de peste 7-8 ori / Sistem diferit de taxare pentru ridicarea gunoiului CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Dări mai mari pentru bucureșteni în acest an - taxa pentru parcarea de reședință crește de peste 7-8 ori / Sistem diferit de taxare pentru ridicarea gunoiului

Dar activiștii pro-democrație și grupurile de drepturi spun că libertățile au fost erodate, în special de când Beijingul a impus o lege privind securitatea națională în Hong Kong, în 2020.

Autoritățile din Hong Kong resping aceste afirmații, iar guvernul orașului neagă că vizează mass-media.

"Din păcate, schimbările rapide din societate și mediul înrăutățit pentru mass-media ne fac să nu ne putem atinge obiectivul fără teamă. În mijlocul acestei crize, trebuie să ne asigurăm mai întâi că toată lumea de pe vas este în siguranță", a spus Citizen News, care a fost înființată în 2017,  într-o declarație.

În descrierea sa de pe Facebook, Citizen News spune că nu are afiliere de partid și își propune să promoveze valorile de bază ale Hong Kongului, cum ar fi libertatea, deschiderea, diversitatea și incluziunea.

Evoluția vine la câteva zile după ce doi foști editori seniori ai Stand News din Hong Kong au fost acuzați de conspirație pentru a publica materiale separatiste și li s-au refuzat eliberarea pe cauțiune în urma unui raid la birourile rețelei online de către aproximativ 200 de polițiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
citizen news
hong kong