Iohannis a promulgat legea care interzice publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc

Iohannis a promulgat legea care interzice publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 7 nov 2018

Operatorilor de jocuri de noroc le va fi interzisă publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri, prin afișarea în exteriorul locațiilor destinate acestor jocuri, conform unui proiect de lege promulgat miercuri de președintele Iohannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interdicția a fost aprobată de Parlament în octombrie, printr-un proiect de lege pentru aprobarea unei ordonanțe de urgență din 2015 privind jocurile de noroc. Conform acesteia, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) era stabilit ca funcționând în coordonarea prim-ministrului, prin Cancelaria celui din urmă. Prin aceeași ordonanță, Loteria Română, una dintre cele mai valoroase companii românești, era trecută de la Ministerul Finanțelor la Oficiul Jocurilor de Noroc, care, pentru o perioadă tranzitorie de maximum 4 ani, exercită drepturile și obligațiile decurgând din calitatea de acționar unic al statului român la Loterie.

În calitate de for decizional al Parlamentului, Camera Deputaților a adoptat ordonanța de urgență, dar cu unele modificări și noi prevederi privind jocurile de noroc, printre care și prevederea interdicției publicității exterioare la bonusuri și promoții acordate participanților la jocuri de noroc.

Instanța a decis: Clienții Telekom, UPC, RCS&RDS, Nextgen și Akta, blocați să acceseze trei site-uri de filme piratate CITEȘTE ȘI Instanța a decis: Clienții Telekom, UPC, RCS&RDS, Nextgen și Akta, blocați să acceseze trei site-uri de filme piratate

”Se interzice afișarea în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoții sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, este noua prevedere din legislația promulgată de șeful statukui.

Deputații din comisia de specialitate au justificat măsura prin faptul că urmărește în primul rând protecția consumatorilor din domeniu, ”în sensul în care prin afișarea în exteriorul locațiilor a unor promoții reale sau simulate, jucătorilor li se induce senzația ca pot câștiga mult mai mult la unii operatori, ceea ce duce la practici de încurajare a jocului”.

Aleșii mai susțin că astfel de practici nu sunt uniforme și pot da naștere la aspecte de neconcurențialitate între operatori.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
noroc
publicitate
bonusuri
promotii
jack pot
afisare
exterior
interzis
parlament