KKR a devenit cel mai mare acționar al Axel Springer, proprietarul Bild și Business Insider

KKR a devenit cel mai mare acționar al Axel Springer, proprietarul Bild și Business Insider
scris 27 aug 2019

Fondul de investiții KKR a devenit cel mai mare acționar al grupului de presă Axel Springer, cu o participație totală de 43,54%, pentru care a plătit 2,9 miliarde de euro.

KKR a obținut 42,5% din Axel Springer prin cumpărarea unor participații de la acționari minoritari, la care se adaugă un pachet 1,04% cumpărat pe bursă, potrivit Reuters. Participația totală a KKR o depășește acum pe cea deținută de Friede Springer, văduva fondatorului, care deține 42,6% din grupul de presă.

Gabriel Resources a atras bani de la investitori pentru conflictul cu statul român CITEȘTE ȘI Gabriel Resources a atras bani de la investitori pentru conflictul cu statul român

KKR a lansat în iunie o ofertă de preluare a participațiilor minoritare la grupul german de presă, evaluând compania la 6,8 miliarde de euro. Fondul a oferit 63 de euro pe fiecare acțiune a Springer, preț agreat cu principalii acționari.

Fondul american și familia Springer doresc retragerea companiei de pe bursă în primul trimestru al anului viitor.

Printre mărcile importante deținute de Axel Springer se numără Bild și Politico. În 2015, compania germană a cumpărat Business Insider, la care deținea deja un pachet important de cațiuni, mutare prin care și-a extins prezența pe piața publicațiilor în limba engleză, dar și pe segmentul presei digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
kkr
bild
axel springer