KKR lansează o ofertă de preluare a pachetelor minoritare la Axel Springer. Grupul german, care deține Bild și Business Insider, evaluat la 6,8 miliarde de euro

KKR lansează o ofertă de preluare a pachetelor minoritare la Axel Springer. Grupul german, care deține Bild și Business Insider, evaluat la 6,8 miliarde de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 iun 2019

Fondul de investiții KKR a lansat o ofertă de preluare a participațiilor minoritare la grupul german de presă Axel Springer, evaluând compania la 6,8 miliarde de euro. Acțiunile companiei cresc cu 13% în urma anunțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul american și familia Springer doresc retragerea companiei de pe bursă.

KKR oferă 63 de euro pe fiecare acțiune a Springer, preț agreat cu principalii acționari. Prețul este cu 32% peste media ultimelor 3 luni anterioare anunțului legat de negocierea unei tranzacții, în luna mai.

Tranzacție: Recuperatorul polonez GetBack, unul dintre pricipalii jucători de profil, își vinde toate afacerile din România. Kruk îi cumpără un portofoliu de creanțe CITEȘTE ȘI Tranzacție: Recuperatorul polonez GetBack, unul dintre pricipalii jucători de profil, își vinde toate afacerile din România. Kruk îi cumpără un portofoliu de creanțe

Friede Springer, văduva fondatorului Axel Springer și cel mai mare acționar, a anunțat că sprijină tranzacția, alături de CEO-ul Mathias Doepfner. Cei doi, care împreună controlează 45,4% din companie, doresc să iși păstreze participațiile. Cei doi nepoți ai fondatorului dețin și ei participații de 2,4% și 7,4%.

Tranzacția, agreată cu acționarii semnificativi, se va finaliza doar dacă va fi acceptată de deținătorii a minimum 20% din capitalul companiei, potrivit Bloomberg.
 
Printre mărcile importante deținute de Axel Springer se numără Bild și Politico. În 2015, compania germană a cumpărat Business Insider, la care deținea deja un pachet important de cațiuni, mutare prin care și-a extins prezența pe piața publicațiilor în limba engleză, dar și pe segmentul presei digitale.
 
KKR oferă 63 de euro pe fiecare acțiune a Springer, preț agreat cu acionarii majoritari. Prețul este cu 32% peste media ultimelor 3 luni anterioare anunțului legat de negocierea unei tranzacții, în luna mai.
viewscnt
Afla mai multe despre
axel springer
business insider
bild
potico
preluare springer
grup prewsa