Hasbro cumpără proprietarul francizei de animație “Peppa Pig” pentru 4 miliarde dolari

Hasbro cumpără proprietarul francizei de animație “Peppa Pig” pentru 4 miliarde dolari
scris 23 aug 2019

Grupul american Hasbro, cel mai mare producător de jucării după valoarea de piață, a ajuns la un acord pentru preluarea companiei canadiene Entertainment One (eOne), proprietarul popularei francize de animație TV “Peppa Pig”, într-o tranzacție de 3,3 miliarde de lire sterline (4 miliarde dolari).

Hasbro a anunțat că va plăti 5,60 lire pentru fiecare acțiune eOne, cu 26% peste prețul de la închiderea tranzacțiilor joi. Este cea mai mare achiziție a grupului american de până acum.

Titlurile eOne s-au apreciat cu peste 36% pe bursa londoneză în prima parte a zilei astăzi, până la 6,04 lire/unitate, semn că unii investitori anticipează că eOne ar putea primi o ofertă mai bună din partea unei companii rivale, scrie Bloomberg.

Bloomberg: Volatilitatea din piețele de capital globale evidențiază un refugiu neașteptat în România, un \ CITEȘTE ȘI Bloomberg: Volatilitatea din piețele de capital globale evidențiază un refugiu neașteptat în România, un "colț sărac al Europei"

Acțiunile Hasbro au coborât cu aproape 4% în tranzacțiile premarket la New York.

Achiziția eOne, care deține, printre altele, 70% din studioul britanic Astley Baker Davis, producătorul serialului de televiziune animat Peppa Pig, va consolida poziția Hasbro pe piața de entertainment, prin adăugarea de noi capacități de producție și dezvoltare TV, în contextul în care furnizorii de servicii de video streaming creează concurență pentru producătorii de conținut.

Hasbro estimează că tranzacția va fi finalizată până la finele anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
peppa pig
hasbro
entertainment one
eone
achizitie
acord