Moldova a blocat accesul la peste 20 de site-uri media rusești

Moldova a blocat accesul la peste 20 de site-uri media rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Moldova a anunțat că a blocat accesul la aproximativ 20 de site-uri media rusești, în cadrul luptei sale împotriva "dezinformării" și a războiului hibrid pe care guvernul proeuropean acuză Moscova că îl duce, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un decret publicat pe internet, serviciile de informații au anunțat că au ordonat "blocarea imediată" a 22 de site-uri care, în opinia lor, vehiculau informații false, printre care cele ale Russia Today (RT) și mass-media de stat VGTRK.

Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania CITEȘTE ȘI Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

Potrivit acestora, aceste mijloace de comunicare "sunt folosite în războiul informațional împotriva Republicii Moldova, condus de agresor", scrie News.ro.

Autoritățile moldovenești au interzis deja, în iunie 2022, difuzarea programelor de știri rusești la radio și televiziune. Acum sunt permise doar filmele, serialele, programele muzicale și de divertisment rusești.

În septembrie, autoritățile din Moldova l-au expulzat pe directorul local al agenției ruse de știri Sputnik, acuzând acest mediu de "minciuni și propagandă". Kremlinul a protestat atunci împotriva "persecuției" media rusești în țară și l-a convocat pe ambasadorul moldovean la Moscova.

De la începutul ofensivei rusești, președinta proeuropeană Maia Sandu a criticat în mod regulat ceea ce ea consideră a fi ingerințe rusești și încercări de răsturnare a puterii.

OFICIAL Noi măsuri de reducere a cheltuielilor. Sunt permise petreceri de Crăciun și Revelion, dar cu măsură CITEȘTE ȘI OFICIAL Noi măsuri de reducere a cheltuielilor. Sunt permise petreceri de Crăciun și Revelion, dar cu măsură

În același timp, ea pledează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, "singura modalitate de a ne proteja libertatea, pacea și democrația", precum și pentru "o investiție în securitatea colectivă a Europei", a declarat ea într-un discurs recent.

Fosta republică sovietică de 2,6 milioane de locuitori, situată între România și Ucraina, a primit anul trecut statutul oficial de candidat.

Acuzate de a fi instrumente de "dezinformare" pentru Kremlin, mass-media Sputnik și RT au primit interdicție de a emite în UE începând din martie 2022, atât la televiziune, cât și pe internet, în urma unui acord încheiat de cele 27 state membre UE la scurt timp după începerea conflictului.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldova
site
rusia