Netflix lucrează la un serial interactiv

Netflix lucrează la un serial interactiv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2017

Netflix încearcă să aducă în cadrul platformei sale conținut interactiv, în care firul epic este decis de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse din cadrul companiei, citate de Bloomberg, susțin că Netflix ar produce în prezent un serial interactiv. Interactivitatea vine din implicarea utilizatorilor care vor putea decide felul în care evoluează povestea.

Un serial interactiv are la bază mai multe fire epice paralele, din care utilizatorii pot alege, cel mai probabil prin vot, cursul preferat. Această abordare deschide drumul continuărilor multiple care, dincolo de povestea principală, le va permite spectatorilor să vadă cum ar fi evoluat firul epic dacă s-ar fi mers pe o continuare alternativă.

Spre exemplu, dacă Game of Thrones ar fi fost un serial interactiv, spectatorii ar fi putut vota pentru sau împotriva uciderii unui caracter sau ar fi putut vedea cum ar fi continuat povestea dacă unul din personajele principale nu ar fi fost ucise.

Facebook a prezentat noi funcții pentru Instagram, cu capacitatea de a salva postările uilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook a prezentat noi funcții pentru Instagram, cu capacitatea de a salva postările uilizatorilor

Netflix a mai experimentat cu conținutul interactiv în anii anteriori în ceea ce privește animațiile pentru copii. În iunie anul trecut, pe Netflix a debutat Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, o animație al cărui final a fost decis de copii.

Dacă această informație se concretizează, va fi pentru prima oară când acest model de producție va fi folosit de Netflix în catalogul principal, cel pentru adulți.

Conținutul interactiv a mai avut parte de experimente și în trecut, însă studiourile de producție nu au găsit audiența la care sperau. Netflix va testa această nișă pentru a vedea dacă publicul vrea într-adevăr să fie factor decizional în acest domeniu sau preferă misterul.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
serial