Prima lege din lume împotriva știrilor false, votată în Malaezia

Prima lege din lume împotriva știrilor false, votată în Malaezia
scris 3 apr 2018

Parlamentul Malaeziei a votat, luni, în favoarea primei legi din lume împotriva știrilor false, proiectul anti-fake news urmând să fie aprobat de Senat în cursul acestei săptămâni și să intre în vigoare curând. Persoanele care publică sau răspândesc informații înșelătoare vor fi sancționate cu amenzi de până la 123.000 de dolari sau cu până la șase ani de închisoare, scrie Variety.com.

Această lege va fi aplicată și pentru știri false provenite din străinătate, dacă acestea afectează Malaezia sau cetățenii țării, scrie News.ro

Legiuitorii din opoziție susțin că această lege nu respectă dreptul la libertatea de exprimare și are scopul de a reduce la tăcere persoanele care critică guvernul într-un an electoral. Opoziția a avut succes în amendarea proiectului, astfel încât sancțiunea cu închisoarea să fie redusă de la 10 la 6 ani.

EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa

„Această lege are obiectivul de a proteja publicul de răspândirea știrilor false, în timp ce permite libertatea de exprimare, așa cum este garantat acest drept de Constituție”, a spus, de cealaltă parte, ministrul Azalina Othman Said.

viewscnt
Afla mai multe despre
stiri false
lege
fake news