Publisherul cotidianului USA Today vrea să cumpere cu 388 milioane de dolari compania care publică LA Times

Publisherul cotidianului USA Today vrea să cumpere cu 388 milioane de dolari compania care publică LA Times
scris 25 apr 2016

Gannett Company, publisherul cotidianului USA Today, vrea să cumpere compania rivală Tribune Publishing cu peste 388 milioane de dolari, printr-un contract care i-ar oferi controlul asupra mai multor ziare americane de prestigiu, precum Los Angeles Times și Chicago Tribune, informează Associated Press.

Gannett Company a anunțat, luni, că Tribune Publishing a refuzat debutul unor ”discuții constructive” despre o posibilă achiziție, după ce a făcut o ofertă în acest sens, la începutul lunii aprilie. Reprezentanții Tribune Publishing au confirmat, luni, că au primit o ofertă - pe care nu o solicitase - și au spus că vor răspunde companiei Gannett ”cât de repede va fi posibil”, scrie News.ro

Publisherul Gannett, cu sediul general în orașul McLean din statul american Virginia, dorește să își extindă divizia de publicații cu circulație națională.

La începutul lunii aprilie, Gannett Company a încheiat un acord prin care a cumpărat Journal Media Group, adăugându-și 15 ziare în portofoliu, inclusiv Knoxville News Sentinel și Milwaukee Journal Sentinel.

Dacă va reuși să cumpere Tribune Publishing, atunci Gannett Company va controla alte 11 cotidiene, precum LA Times, Chicago Tribune, Orlando Sentinel, The Baltimore Sun și Hartford Courant. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
usa today
la times