Unul dintre directorii generali ai Deutsche Bank și alți oficiali ai băncii, achitați într-un proces de fraudă

Unul dintre directorii generali ai Deutsche Bank și alți oficiali ai băncii, achitați într-un proces de fraudă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2016

Unul dintre directorii generali ai Deutsche Bank, Juergen Fitschen, și alți patru foști directori ai băncii au fost achitați de acuzațiile că au mințit judecătorii într-un litigiu vechi de 14 ani cu un magnat media german, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bancherii au fost achitați luni de un tribunal din Munchen, după un proces care a durat aproape un an.

Între acuzați se află și foștii directori generali ai Deutsche Bank, Josef Ackermann și Rolf Breuer, care au fost interogați timp de mai multe săptămâni de judecătorul care a prezidat cazul, Peter Noll.

Verdictul este o nouă înfrângere pentru procurorii germani într-un proces penal de amploare în lumea afacerilor.

Luna trecută, fostul director general al Porsche, Wendelin Wiedeking, și fostul director financiar Holger Haerter, au fost achitați de un tribunal din Stuttgart de acuzațiile că au manipulat acțiunile Volkswagen, în timpul unei tentative eșuate de preluare a grupului auto, în 2008.

”La început au existat suspiciuni clare de ilegalități, a fost corect să fie aduse acuzații și să aibă loc un proces, conform legii. Nu este nicio rușine. După un an de proces, acuzațiile nu s-au confirmat”, a explicat Noll.

Firma avocatului Remus Borza a preluat și Green City, cel mai mare proiect imobiliar din țară CITEȘTE ȘI Firma avocatului Remus Borza a preluat și Green City, cel mai mare proiect imobiliar din țară

Directorii Deutsche Bank au fost acuzați că au indus în eroare judecătorii într-un proces civil intentat de magnatul leo Kirch, care cerea daune de 2 miliarde de euro.

Kirch a susținut că Breuer a provocat falimentul companiei sale media, atunci când i-a pus la îndoială bonitatea financiară, într-un interviu acordat la televiziunea Bloomberg, în 4 februarie 2002.

Presiunea investigațiilor penale a determinat Deutsche Bank să încheie un acord cu moștenitorii lui Kirch, în 2014, după un litigiu civil de peste un deceniu, în care banca a acceptat să plătească 927,9 milioane de euro.

Litigiul a costat Deutsche Bank 1 miliarde de euro, incluzând banii plătiți avocaților și altor consultanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank