Rețeaua BBC, anchetată privind posibila discriminare salarială

Rețeaua BBC, anchetată privind posibila discriminare salarială
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2019

Rețeaua BBC va fi anchetată de Equality and Human Rights Commission (EHRC) după ce mai multe femei au depus plângere că nu au primit același salariu cu bărbații care au depus o muncă similară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BBC a oferit voluntar informații EHRC legat de politica salarială, iar investigația va urmări plăți din anul 2016, scrie BBC.

Comisia a transmis că speră să publice rezultatele până la finalul acestui an, scrie News.ro.

NASA a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020: De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne CITEȘTE ȘI NASA a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020: De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne

Tony Hall, directorul general al BBC, a transmis: „Am trecut printr-o perioadă extraordinară de reorganizare și am schimbat deja lucrurile în mai bine. Însăși Comisia recunoaște angajamentul nostru pentru reformă și abordarea noastră cooperantă”.

„Încercăm să fim standardul de aur a ceea ce toată lumea își dorește de la societate - deschidere, respect și egalitate. Poate că nu reușim mereu, dar sunt încrezător că suntem un angajator decent și corect. Și, desigur, dacă poate fi făcut mai mult, vom face”.

EHRC a transmis la rândul ei că „suspectează că a existat o discriminare în cadrul BBC privind salariile în perioada de dinaintea introducerii acestor reforme recente”, dar că are încredere în angajamentul luat de BBC pentru a face schimbări.

În luna ianuarie, BBC a publicat un bilanț al plăților făcut de PwC ș un plan în cinci puncte pentru a crea o rețea mai corectă din acest punct de vedere.

Planul prevedea tăieri salariale substanțiale pentru unii bărbați angajați și creșteri pentru unii prezentatori, bărbați și femei, și o mai mare transparență privind plățile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc
salarii