Tipărirea și distribuția mai multor ziare americane, afectate de un atac cibernetic

Tipărirea și distribuția mai multor ziare americane, afectate de un atac cibernetic
scris 30 dec 2018

Tipărirea și distribuția mai multor ziare americane au fost perturbate, sâmbătă, de un atac cibernetic, potrivit BBC.

Atacul a dus la întârzierea distribuției ziarelor Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun și a altor titluri ce aparțin Tribune Publishing.

Compania a transmis că inițial a detectat un malware vineri, care a lovit publicațiile care sunt imprimate la aceeași tipografie, scrie News.ro.

Reprezentanții LA Times sunt de părere că atacul a venit din afara Statelor Unite.

Aplicația de taxi Clever a înregistrat o creștere de 80% a comenzilor în decembrie CITEȘTE ȘI Aplicația de taxi Clever a înregistrat o creștere de 80% a comenzilor în decembrie

Edițiile de pe Coasta de Vest ale Wall Street Journal și The New York Times, care folosesc aceeași platformă de producție în Los Angeles, au fost și ele afectate.

„Credem că intenția atacului a fost de a destabiliza infrastructura, mai exact serverele, și nu să caute să fure informații”, a declarat o sursă pentru LA Times.

Purtătorul de cuvânt al Tribune Publishing, Marisa Kollias, a confirmat acest lucru într-un comunicat. Ea a spus că virusul a dăunat sistemelor back-office folosite pentru a publica și produce ziare.

„Fiecare piață a companiei a fost lovită”, a spus Kollias, fără a da detalii.

Compania mai deține publicațiile New York Daily News, Orlando Sentinel și Annapolis Capital-Gazette, unde a avut loc un atac armat anul acesta.

O altă publicație, Fort Lauderdale Sun-Sentinel, a fost afectată de un virus care a închis producția și liniile telefonice.

„Suntem la curent cu raportările unui potențial incident cibernetic care a afectat mai multe publicații și lucrăm împreună cu guvernul și partenerii din industrie pentru a înțelege mai bine situația”, a spus un oficial din Departamentul de Securitate Internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ziare
sua