Tranzacție: Antenna Group achiziționează portofoliul TV al rețelei Sony Pictures Television, inclusiv în România

Tranzacție: Antenna Group achiziționează portofoliul TV al rețelei Sony Pictures Television, inclusiv în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2021

Grupul de media Antenna, cea mai mare companie media din Grecia, cu investiții și operațiuni în America de Nord, Europa și Australia, a ajuns la o înțelegere cu Sony Pictures Television privind achiziția canalelor de televiziune AXN, Sony și Viasat din Europa Centrală și de Est și a serviciilor On Demand, ca parte a unei investiții semnificative în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, grupul elen deține deja posturile de radio Kiss FM și Rock FM.

Acordul multi-teritoriu și multi-canal permite companiei Antenna Group să își consolideze poziția ca lider de piață în regiune, cu oportunitatea de a-și extinde în continuare acoperirea în peisajul media din Europa Centrală și de Est, vizând o audiență de peste 100 de milioane de oameni. Noile canale de divertisment achiziționate și serviciile On Demand ating o rată de penetrare de 90% a pieței de televiziune, cu peste 24 de milioane de abonați în 12 teritorii: Polonia, Ungaria, Cehia, România, Bulgaria, Slovacia, Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Cele 22 de canale includ brandurile AXN și Viasat. Antenna Group este interesată de noi oportunități de investiție în zona companiilor de producție, canalelor TV sau serviciilor OTT în regiune.

Antenna Group ajunge în prezent la o audiență globală care depășește 150 de milioane de persoane. În Europa Centrală și de Est, Antenna Group are un palmares unic de investiții, reușind să creeze o valoare excepțională de peste 1 miliard de euro în Serbia, Muntenegru, Bulgaria, România și piețele din estul Europei. Având o vastă experiență în zona de investiții în TV și conținut de peste 30 de ani, grupul este ideal poziționat pentru a dezvolta mai departe canalele TV recent achiziționate. 

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Antenna Group deține și operează un portofoliu diversificat de active media globale pe mai multe platforme: televiziune, OTT, radio, digital, muzică, publishing și educație în Europa, America de Nord și Australia. Antenna a fost unul dintre primii investitori în Facebook, Twitter și Spotify.

Antenna Group are în portofoliu The Raine Group, VICE Media și compania iconică de producție de film și televiziune, Imagine Entertainment. Cu o audiență globală de peste 150 de milioane de persoane, Antenna Group continuă să se extindă pe noi piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
antenna group
sony pictures television