Trump acuză New York Times că este ”inamicul poporului”, directorul ziarului îi dă replica

Trump acuză New York Times că este ”inamicul poporului”, directorul ziarului îi dă replica
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2019

Donald Trump a catalogat ziarul The New York Times (NYT) drept ”inamic al poporului” în urma publicării unui articol în care este acuzat de amestec în justiție, o expresie catalogată drept ”periculoasă” de către patronul cotidianului, care a reacționat imediat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Informațiile New York Times sunt false”, a scris miercuri președintele american pe Twitter. ”Ei sunt adevăratul INAMIC AL POPORULUI”, a scris el, o expresie pe care mai folosit-o, în mai multe rânduri, împotriva mai multor publicații americane, scrie News.ro.

Donald Trump se referea la un articol-fluviu publicat marți, care enumera o serie de presupuse manevre ale președintelui Statelor Unite menite să discrediteze anchete judiciare care-l vizează sau de a încerca să preia controlul direct asupra acestora.

VIDEO&FOTO O nouă gafă în lumea modei: Burberry a lansat hanoracul cu ștreang. Reacția companiei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO O nouă gafă în lumea modei: Burberry a lansat hanoracul cu ștreang. Reacția companiei

Potrivit NYT, miliardarul newyorkez i-ar fi cerut secretarului său interimar al Justiției Matthew Whitaker să-l pună la conducerea uneia dintre aceste anchete pe un procuror considerat favorabil președintelui american.

”Expresia «inamic al poporului» nu este doar falsă, ea este periculoasă”, i-a răspuns A.G. Sulzberger, directorul publicației, într-un comunicat postat pe site-ul grupului.

”Așa cum i-am spus în mod direct, în mai multe rânduri, președintelui Trump”, a adăugat el, ”există tot mai multe semne că această retorică incendiară încurajează amenințările și violențele contra unor jurnaliști în Statele Unite și în alte părți”.

Într-un interviu realizat la Casa Albă, la sfârșitul lui ianuarie, de către doi jurnaliști de la NYT, A.G. Sulzberger, care era prezent, l-a avertizat pe Donald Trump în termeni aproape identici.

”Eu cred că este rău pentru o țară ca informațiile să nu fie fidele realității”, a comentat Trump, potrivit înregistrării difuzate de NYT, fără să răspundă în mod direct îngrijorărilor directorului cotidianului.

Locatarul Casei Albe aprecia totodată că este ”victima” acestui fenomen.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york times
donald trump