Publicitatea online va depăși printul și TV-ul în 2019

Publicitatea online va depăși printul și TV-ul în 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2019

Pentru prima dată în istorie, bugetul alocat pentru publicitatea online în SUA în acest an îl va depăși pe cel consacrat pentru media tradiționale, iar tendința se va accelera în următorii ani, arată un studiu publicat miercuri de firma de cercetare de piață eMarketer, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestui studiu, cheltuielile cu publicitatea online în SUA vor crește cu 19% în acest an, până la 129 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile cu publicitatea pentru suporturile tradiționale vor scădea cu 4%, până la 109 miliarde dolari. În plus, eMarketer prognozează o creștere de 58% a cheltuielilor cu publicitatea digitală între 2018 și 2021, față de o scădere de 4% pentru suporturile tradiționale (afișaj, presă, televiziune, radio), scrie Agerpres.

Potrivit eMarketer, în 2021 cheltuielile cu publicitatea online vor reprezenta două treimi (62%) din bugetele publicitare.

VIDEO&FOTO O nouă gafă în lumea modei: Burberry a lansat hanoracul cu ștreang. Reacția companiei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO O nouă gafă în lumea modei: Burberry a lansat hanoracul cu ștreang. Reacția companiei

Raportul eMarketer susține că "duopolul" Google-Facebook va înregistra în acest an primul declin al cotei pe piața de advertising, până la 59,3% de la 60% anul trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
publicitate online
tv