VIDEO Disney la Ministerul Dezvoltării. Statul vrea animații 3D prin care să transmită că are bani de dat din fonduri UE

VIDEO Disney la Ministerul Dezvoltării. Statul vrea animații 3D prin care să transmită că are bani de dat din fonduri UE
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 7 ian 2018

Ministerul Dezvoltării vrea 100 de spoturi video de câte 30 de secunde filmate în tehnică de animație 3D, care să fie difuzate pe principalele posturi românești de televiziune, precum și pe YouTube și Facebook și prin care să fie promovate oportunitățile de finanțare din fonduri UE de care beneficiază România până în 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest sens, ministerul are în vedere încheierea unui acord-cadru pe 1 an și jumătate cu 3 companii, valoarea totală estimată a acordului fiind de aproape 16 milioane lei cu tot cu TVA (13,33 milioane lei fără TVA). În acești bani intră nu doar producția, ci și achiziția de spațiu media TV pentru difuzarea spoturilor, precum și promovarea lor pe rețelele de socializare.

Campania de comunicare video pregătită de instituție este la rândul său finanțată din fonduri UE, prin Programul Operațional Asistență Tehnică. Data limită de trimitere a ofertelor este 1 februarie, ora 16, acestea urmând să fie evaluate până cel târziu pe 26 februarie, ora 18.

"Măsurile de informare și promovare a oportunităților de finanțare vizate de acest proiect sunt realizarea și difuzarea la televiziune și pe canalele social media (Facebook și YouTube) a unor spoturi video publicitare în tehnică de animație 3D, pentru informarea și promovarea posibilităților de intervenție finanțate cu fonduri europene, așa cum rezultă ele din ghidurile solicitantului. Acțiunile propuse în cadrul prezentului proiect și prezentei achiziții reprezintă o metodă inovativă de a transmite mesajele specifice domeniului fondurilor ESI, sunt în conformitate cu Strategia de comunicare pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 și sprijină îndeplinirea Planului de comunicare multianual al MFE pentru Instrumentele Structurale 2014-2020, respectiv Planului de comunicare pentru anul 2018", se arată în caietul de sarcini al licitației.

VIDEO Disney la Ministerul Dezvoltării. Statul vrea animații 3D prin care să transmită că are bani de dat din fonduri UE

 Zuckerberg recunoaște \ CITEȘTE ȘI Zuckerberg recunoaște "erori" în înlăturarea "fake news" și a discursurilor care incită la ură

Documentul prezintă și un model concret potențialilor participanți la licitație, respectiv spotul de promovare a portalului investițional al Comisiei Europene.

"Ofertantul va propune un concept al campaniei, un mesaj și un slogan pentru întreaga campanie de promovare. Autoritatea contractantă va alege unul dintre conceptele propuse de ofertanți, îl va adapta, iar varianta finală va fi folosită în materialele campaniei. Elementele definitorii ale conceptului campaniei (mesajul, sloganul, identitatea vizuală specifică proiectelor finanțate din Instrumente Structurale 2014-2020) se vor regăsi în toate materialele produse. Prin urmare, la propunerea conceptului, se va ține seama de specificitatea creațiilor video în tehnică animată 3D. Propunerea de concept trebuie să fie originală, accesibilă și atractivă pentru publicul țintă și să conțină elemente de inovație. Se vor exclude concepte și slogane realizate pentru alte entități publice sau private, precum și cele asemănătoare unor campanii derulate anterior. Conceptul final, ales de beneficiar, va fi testat si îmbunătățit de ofertantul clasat pe locul I, după încheierea Acordului Cadru /Contractului de servicii, cu ajutorul a cel puțin două focus-grupuri reprezentative pentru publicul țintă, cu participarea responsabililor de informare și publicitate ai Programelor Operaționale Capacitate Administrativă, Capital Uman, Competitivitate, Infrastructură Mare, Dezvoltare Regională și câte un delegat al Autorităților de Management (vor participa câte 8 persoane /focus-grup)", se specifică în caiet.

Firmele de publicitate interesate trebuie să aloce proiectului echipe formate din experți cu funcții de manager de proiect, manager de strategie, regizor, copywriter publicitate, grafician-animator 3D (cel puțin 3, dat fiind volumul de muncă), specialist în accesare de fonduri UE și specialist în comunicare online.

VIDEO Disney la Ministerul Dezvoltării. Statul vrea animații 3D prin care să transmită că are bani de dat din fonduri UE

SUA: Democrații se informează de la un psihiatru despre sănătatea mintală a lui Donald Trump CITEȘTE ȘI SUA: Democrații se informează de la un psihiatru despre sănătatea mintală a lui Donald Trump

"Scopul campaniei este informarea publicului larg și a celorlalte categorii de grup țintă cu privire la obiectivele fondurilor europene (mai multe locuri de muncă, o economie europeană solidă, un mediu sănătos etc), la modul cum sunt gestionate de România, la modalitatea prin care pot fi accesate și la impactul scontat. De asemenea, campania va evidenția faptul că de proiectele finanțate din fonduri europene beneficiază toți românii. (...) Referitor la tonul comunicării, abordarea va fi una emoțională, pozitivă, iar tonul folosit va fi unul pozitiv, informativ, rațional, optimist", se mai precizează în caietul de sarcini.

Spoturile vor fi difuzate pe 3 posturi TV naționale care dețin și rețea regională, acoperind în mod echilibrat toate cele 8 regiuni de dezvoltare, dintre cele auditate Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor și selectate din cele aflate în primele 10, conform datelor de audiență din luna septembrie 2017. Cele 3 posturi trebuie sa aparțină unor trusuri de presă distincte, nefiind acceptate două sau mai multe posturi care să facă parte din același grup de presă.

"Fiecare spot va fi difuzat de 2 ori pe zi pe fiecare post național, de luni până duminică, într-un calup de publicitate preluat de posturile regionale, pentru o perioadă de 9 zile calendaristice. Se va respecta un interval orar de difuzare între orele 07:00 – 23:00, de luni până duminică, iar cel puțin 50% din difuzări vor fi în prime-time-ul posturilor (19:00 – 22:00)", mai vrea Ministerul Dezvoltării.

Planificarea proiectului va trebui să conțină astfel un plan de achiziționare a spațiului media TV necesar difuzării spoturilor, precum și un plan de promovare a acestora în social media (Facebook și YouTube).

VIDEO Disney la Ministerul Dezvoltării. Statul vrea animații 3D prin care să transmită că are bani de dat din fonduri UE

România a importat produse agroalimentare de peste 5 miliarde de euro, la 9 luni. Deficitul \ CITEȘTE ȘI România a importat produse agroalimentare de peste 5 miliarde de euro, la 9 luni. Deficitul "sare" la 757 de milioane de euro

"În cadrul fiecărui spot se vor folosi actori pentru personajul/personajele uman/e, așadar personajul/personajele nu vor fi create/animate în calculator. Personajele din spoturi vor fi actori profesioniști sau personalități publice care nu au avut în ultimii 3 ani imaginea asociată vreunui partid politic sau vreunei campanii de publicitate politică. Regizorul și responsabilii din echipa de producție vor decide în consultare și cu acordul beneficiarului asupra persoanelor care vor interpreta roluri și vor face figurație", este o altă cerință înscrisă în caietul de sarcini.

România a absorbit, în actuala perioadă de programare, 3,2 miliarde de euro, declara în octombrie anul trecut, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica. "În exercițiul 2014-2020, vorbim de sume rambursate de Comisia Europeană de aproximativ 2,6 miliarde de euro pentru programul de agricultură Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și subvenții, precum și de aproximativ 600 de milioane de euro în ceea ce privește fondurile gestionate de Ministerul Dezvoltării și Fondurilor Europene", a afirmat Nica, care a adăugat că gradul de absorbție nu este "mulțumitor".

Ministerul Dezvoltării a lansat în noiembrie și decembrie 2017 apeluri de proiecte care beneficiază de cofinanțare UE în valoare totală de circa 2,3 miliarde euro, cele mai mari sume fiind destinate educației - 387 milioane euro, dezvoltării infrastructurii transportului pe apă și aerian - 325 milioane euro, în timp ce 235 milioane euro sunt pentru piața muncii și servicii sociale, mediul de afaceri având la dispoziție peste 220 de milioane euro.

VIDEO Disney la Ministerul Dezvoltării. Statul vrea animații 3D prin care să transmită că are bani de dat din fonduri UE

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri ue
fonduri structurale
absorbtie fonduri ue
ministerul dezvoltarii
promovare fonduri ue
spoturi de promovare
publicitate
advertising