Walt Disney și conglomeratul indian Reliance fuzionează în India

Walt Disney și conglomeratul indian Reliance fuzionează în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Walt Disney și conglomeratul indian Reliance își vor fuziona afacerile din India, a anunțat miercuri gigantul american de divertisment. Companiile își vor combina diviziile Star India și Viacom18, în nou-creatul joint venture Star India, evaluat la aproximativ 8,5 miliarde de dolari după bani, excluzând sinergiile, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul va avea peste 750 de milioane de telespectatori pe râvnita piață indiană, se arată într-un comunicat.

DOCUMENT ASF schimbă legislația pieței de capital CITEȘTE ȘI DOCUMENT ASF schimbă legislația pieței de capital

Tranzacția rămâne supusă aprobărilor de reglementare și ale acționarilor, scrie News.ro.

Acordul este de așteptat să fie finalizat fie în ultimul trimestru al acestui an, fie în primul trimestru din 2025.

După finalizarea tranzacției, Reliance, condusă de cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, va controla societatea mixtă și va injecta 1,4 miliarde de dolari în strategia de creștere a acesteia.

Structura de proprietate va cuprinde o cotă de 16,34% pentru Reliance, 46,82% pentru Viacom18 de la Ambani și 36,84% pentru Disney.

Soția lui Ambani, Nita Ambani, va prezida joint-venture-ul, în timp ce membrul consiliului Viacom18 Uday Shankar va ocupa funcția de vicepreședinte.

”India este cea mai populată piață din lume și suntem încântați de oportunitățile pe care acest joint venture le va oferi pentru a crea valoare pe termen lung pentru companie”, a declarat Bob Iger, CEO-ul Walt Disney.

Într-o declarație separată, Disney a declarat că se așteaptă să înregistreze taxe de depreciere fără numerar înainte de impozitare între 1,8 miliarde de dolari și 2,4 miliarde de dolari în trimestrul curent, aproximativ jumătate dintre acestea reflectând o reducere a valorii activelor nete ale Star India.

ULTIMA ORĂ VIDEO Ministrul Mediului se opune eliminării sticlelor de vin din sistemul de garanție-returnare, anunțată de Profit.ro. Inițiativa va fi revizuită. Mesajul RetuRO CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Ministrul Mediului se opune eliminării sticlelor de vin din sistemul de garanție-returnare, anunțată de Profit.ro. Inițiativa va fi revizuită. Mesajul RetuRO

Compania adaugă că, potrivit actualului acord de fuziune, va avea trei directori în consiliul societății mixte, RIL având cinci locuri. Doi directori independenți vor fi, de asemenea, numiți în consiliu.

Companiile de divertisment se luptă pentru a face incursiuni pe prețuita piață indiană, Disney încercând să-și păstreze prezența în țară, în ciuda pierderilor de abonați în cursul anului trecut, a unei revizuiri recente și a inițiativei de reducere a costurilor cu 5,5 miliarde de dolari, care va presupune o reducere a forței de muncă cu 7.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
walt disney
reliance