Miliardarii lumii au devenit și mai bogați în timpul pandemiei

Miliardarii lumii au devenit și mai bogați în timpul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2020

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe superbogații din întreaga lume și mai bogați, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță PwC și marea bancă elvețiană UBS și citat miercuri de dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La sfârșitul lunii iulie, activele totale ale celor peste 2.000 de miliardari ai lumii au ajuns la un nivel record de aproximativ 10,2 trilioane de dolari, potrivit analizei, publicată miercuri.

ULTIMA ORĂ Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea în interior a restaurantelor și închiderea teatrelor și cinematografelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea în interior a restaurantelor și închiderea teatrelor și cinematografelor

Acest nivel depășește vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari, atins la sfârșitul anului 2017, scrie Agerpres.

Sporirea bogăției superbogaților s-a datorat în parte recuperării piețelor bursiere, în timp ce investițiile în zone cu creștere rapidă precum tehnologia și îngrijirea sănătății s-au dovedit a fi în special ''motoare'' de făcut avere, conform studiului.

În prezent 2.189 bărbați și femei au averi de peste un miliard de dolari.

Numerar, bunuri imobiliare și de lux, precum și acțiuni și companii listate la bursă au fost luate în considerare în evaluarea averilor lor, în timp ce datoriile au fost deduse.

În Germania, activele nete ale ultra-bogaților au crescut la 594,9 miliarde de dolari până la sfârșitul lunii iulie, după o scădere la începutul pandemiei de coronavirus.

Numărul miliardarilor în țară a crescut de la 114 la 119.

Pentru raport, UBS și PwC au analizat datele de la 2.189 de miliardari din 43 de țări și au realizat interviuri cu 60 de miliardari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
bogati
miliardari