Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, cel mai mare acționar al Metro, proprietar al clubului de fotbal Sparta Praga, cu posturi de radio în România, a cumpărat 27% din acțiunile West Ham

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, cel mai mare acționar al Metro, proprietar al clubului de fotbal Sparta Praga, cu posturi de radio în România, a cumpărat 27% din acțiunile West Ham
scris 10 nov 2021

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, proprietarul clubului de fotbal Sparta Praga, a cumpărat 27% din acțiunile grupării engleze West Ham United, au anunțat The Guardian și Reuters.

Miliardarul a cumpărat anterior Compari.ro și posturi de radio în România, incluzând Europa FM, Virgin Radio și Vibe FM.

Acum, Kretinsky a fost numit în conducerea lui West Ham, din care mai fac parte, printre alții, președinții David Sullivan și David Gold și vicepreședinta Karren Brady, arată Hotnews.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

După implicarea omului de afaceri ceh, participația lui Sullivan a scăzut de la 51,5% la 38,8%, reducându-se și participațiile celorlalți acționari.

Potrivit presei, în urma investiției lui Kretinsky valoarea clubului londonez ajunge la circa 600 de milioane de lire sterline.

David Gold și David Sullivan au respins în acest an două oferte ale grupului PAI Capital, deținut de omul de afaceri azer Nasib Piriyev.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Miliardarul ceh mai are investiții importante în companii britanice precum compania poștală Royal Mail, unde este acționar majoritar, și supermarketurile Sainsbury. De asemenea, el este acționar la ziarul francez Le Monde, fiind însă și cel mai mare acționar al lanțului german de magazine Metro.

După venirea sa la Sparta Praga, în 2004, acest club a câștigat de patru ori campionatul Cehiei, ultima oară în 2014.

West Ham are până acum un sezon foarte bun, fiind pe locul 3 în Premier League. În lotul său sunt trei fotbaliști cehi, fundașul Vladimir Coufal și mijlocașii Tomas Soucek și Alex Kral.

Luna trecută, un alt club englez, Newcastle United, a fost vândut unui consorțiu condus de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite (PIF).

viewscnt
Afla mai multe despre
sparta
kretinsky
west ham