Morgan Stanley: Microsoft ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari

Morgan Stanley: Microsoft ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2018

Microsoft, una dintre cele mai mari companii din lume, ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de banca Morgan Stanley, care consideră că gigantul software beneficiază de mai mulți factori favorabili, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, Microsoft are o capitalizare de circa 746,4 miliarde de dolari, fiind a patra cea mai valoroasă compane de pe piața americană după Apple (924,9 miliarde dolari), Amazon.com (770,2 miliarde dolari) și Alphabet, compania mamă a Google (752,1 miliarde dolari), scrie News.ro

Acțiunile Microsoft au crescut cu aproape 45% în ultimele 12 luni, au depășit în mod repetat recorduri și au eclipsat avansul de 15,5% al indicelui S&P 500, dar ar avea nevoie de o creștere cu încă o treime pentru a atinge pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Morgan Stanley consideră că acest lucru este posibil în următorul an, în special datorită diviziei de cloud computing Azure.

FOTO Chinezii de la OnePlus au prezentat vârful de gamă OnePlus 6 CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii de la OnePlus au prezentat vârful de gamă OnePlus 6

Scenarul de bază al băncii americane pentru acțiunile Microsoft este că acestea vor crește cu 33% în următoarele 12 luni, prin care vor atinge un nivel de 130 de dolari pe unitate și o capitalizare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari.

Scenariul conservator al Morgan Stanley este ca acțiunile Microsoft să scadă cu o treime în aceeași perioadă, în timp ce scenariul optimist este o creștere de 60% a titlurilor în  același interval.

”Motoarele veniturilor, care includ Azure, centrul de date, Office 365 și integrarea LinkedIn ar trebui să determine o creștere durabilă, cu un ritm de două cifre, a veniturilor, în următorii trei ani”, se arată într-o notă a Morgan Stanley adresată clienților.

Nicio companie americană nu a ajuns la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, dar acest prag ar putea fi depășit de mai multe ori în următorul an, potrivit analiștilor.

Apple ar avea nevoie de o creștere de circa 8% pentru a depăși acest prag, pornind de la cotațiile înregistrate în această săptămână.

Amazon.com ar putea la rândul ei să treacă de pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari. Morgan Stanley a sugerat în noiembrie că acest lucru este posibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
captalizare