O nouă tranzacție pe piața medicală: Regina Maria a preluat o clinică de kinetoterapie și fizioterapie

O nouă tranzacție pe piața medicală: Regina Maria a preluat o clinică de kinetoterapie și fizioterapie
scris 17 mai 2018

Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat clinica Kinetic Sport & Medicine din București, specializată în servicii de kinetoterapie și fizioterapie.

Este o nouă tranzacție a rețelei, după ce la începutul anului a preluat integral rețeaua de laboratoare IDS, cu acoperire națională, peste 4 milioane de pacienți anual și contracte deja încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate București, casele de asigurări de sănătate judetene și Casa OPSNAJ.

Deschisă în 2012, clinica Kinetic Sport & Medicine, cu peste 50 de angajați, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 8,2 milioane lei și un profit net de 8 milioane lei.

Clinica operează și în Cluj-Napoca.

Regina Maria este al 5-lea jucător pe piața de laboratoare medicale în care mai operează MedLife, Medicover, Sanador, grupul Gral.

În ultimii ani, conform informațiilor Profit.ro, Regina Maria a fost implicată în 184 tranzacții cu preluare integrală a altor jucători, precum și în 3 tranzacții care au vizat schimbarea acționariatului companiei.

Tranzacție surpriză: Cel mai mare jucător independent din servi­ciile de dializă, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, a preluat afacerile din România ale Rontis CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Cel mai mare jucător independent din servi­ciile de dializă, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, a preluat afacerile din România ale Rontis

Recent, Regina Maria a mai preluat Centrul Medical Puls din Târgu Mureș de la familia de medici Simona și Cristian Mucenic,firmă cu afaceri de 6,4 milioane lei și un profit net de 1,2 milioane lei în 2016.

Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea CITEȘTE ȘI Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea

În vara anului trecut, Regina Maria a preluat și centrul medical Gastromond din Constanța și clinica Santomar OncoDiagnostic din Cluj-Napoca.

Rețeaua operează 4 spitale: 3 în București (Spitalul Băneasa, Spitalul Euroclinic și Ponderas Academic Hospital și unul în Brașov), 40 de policlinici proprii în București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Pitești și Timisoara. De asemenea, grupul deține 20 laboratoare medicale, 11 centre de imagistică și o bancă de celule stem (operată de Regina Maria - Banca Centrală de Celule Stem).

Piața românească a serviciilor medicale private înregistrează o creștere acelerată de câțiva ani, în condițiile în care rețele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendința pacienților cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupție, servicii de calitate slabă și proastă administrare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
delta health
centrul medical unirea