Papalekas continuă tranzacțiile. Cumpără două terenuri în noul Central Business District din București, investiție de 16 milioane euro

Papalekas continuă tranzacțiile. Cumpără două terenuri în noul Central Business District din București, investiție de 16 milioane euro
scris 22 dec 2017

Compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, liderul pieței de clădiri de birouri din România, a cumpărat a două terenuri, ambele situate în zona Gara Herăstrău/Barbu Vacarescu din noul Central Business District al Capitalei, achiziția urmând a fi  finalizată în primul trimestru din 2018.

Unul dintre cele două terenuri achiziționate de companie este situat între clădirile Globalworth Plaza și Green Court B, fiind ultimul teren liber de pe strada Gara Herăstrău.

Cel de-al doilea teren este situat în vecinătatea complexului de clădiri de birouri Green Court, deținut de Globalworth.

Investiția pentru ambele terenuri a fost de aproximativ 16 milioane de euro și se așteaptă să permită dezvoltarea unui spațiu comercial de aproximativ 40 000 metri pătrați, destinat în cea mai mare parte pentru birouri, sub rezerva aprobărilor relevante.

Retailerul Extreme Digital, concurent eMag pe piața din Ungaria, va deschide primul showroom din România CITEȘTE ȘI Retailerul Extreme Digital, concurent eMag pe piața din Ungaria, va deschide primul showroom din România

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est, axată cu precădere pe piața din România, unde a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri, și Polonia. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume.

Portofoliul companiei, evaluat la 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este în active producătoare de venit și peste 80% în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 70 de profesioniști.

Globalworth deține aproximativ 72% din compania Griffin Premium. GPRE este un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia, al cărui portofoliu este compus din include nouă clădiri de birouri și trei proprietăți cu destinație multiplă, situate în orașe cheie, precum Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
terenuri