Aeroporturi București: Aeronavele de lung-curier pot opera fără restricții pe aeroportul Henri Coandă

Aeroporturi București: Aeronavele de lung-curier pot opera fără restricții pe aeroportul Henri Coandă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2017

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat vineri că aeronavele de lung-curier pot opera fără restricții pe aeroportul Henri Coandă, după ce a primit certificarea Comisiei Europene (CE) referitore la standardele europene de siguranță în domeniul aviației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Termenul impus de Comisia Europeană (CE) pentru conformarea tuturor aeroporturilor din statele UE este 31 decembrie 2017, dată la care intră în vigoare noile criterii europene. Aeroportul Henri Coandă a respectat și până în prezent standardele europene de siguranță aeronautică, iar, începând cu 20 decembrie, principala poartă aeriană a României îndeplinește inclusiv criteriile impuse de noul regulament al Comisiei Europene”, se arată în comunicat.

Scopul regulamentului CE este implementarea și menținerea celor mai stricte standarde de siguranță a aviației civile la nivelul aeroporturilor europene. Certificarea acordată CNAB autorizează aeroportul Henri Coandă București să opereze în siguranță, fără restricții, inclusiv aeronave de tip lung-curier, care pot realiza zboruri transatlantice, scrie News.ro.

”Pentru obținerea acestei certificări, am impus ca priorități eficientizarea procedurilor operaționale, redimensionarea investițiilor în infrastructura aeroportuară și realizarea urgentă a lucrărilor de reparații la piste, platforme și căi de rulare, cu preocupare majoră pentru menținerea celor mai stricte standarde de siguranță a operațiunilor aeriene pe aeroporturile din București”, a precizat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.

EXCLUSIV Platformele de transport de tip Uber vor fi reglementate de Putere prin lege, Guvernul vrea să păstreze compania pe piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Platformele de transport de tip Uber vor fi reglementate de Putere prin lege, Guvernul vrea să păstreze compania pe piață

În acest an, compania a început și a încheiat lucrările de întreținere și reparații la structura rutieră a pistei numărul 1 a aeroportului și la căile de rulare a aeronavelor.

”Lucrările au totalizat o suprafață de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 și alți 27.745 mp la platforme și la căile de rulare a avioanelor”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi bucuresti
aeronave
long curier