Patria Bank vrea să își majoreze capitalul social cu 60,5 milioane lei, pentru a-și susține planurile de dezvoltare

Patria Bank vrea să își majoreze capitalul social cu 60,5 milioane lei, pentru a-și susține planurile de dezvoltare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2018

Patria Bank (PBK), rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comercială Carpatica și fosta Patria Bank, vrea să își majoreze capitalul social cu 60,5 milioane lei, de la 227,1 milioane lei, la 287,6 milioane lei, ”pentru susținerea planurilor de dezvoltare a băncii”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul va fi dezbătut în Adunarea Generală a Acționarilor din 12 martie, arată convocatorul transmis joi Bursei de Valori București (BVB), potrivit News.ro.

Majorarea capitalului social se va realiza prin emiterea unui număr de 605,3 milioane de noi acțiuni nominative, ordinare, fiecare având o valoare nominal de 0,1 lei pe acțiune.

Autoritățile chineze au testat cu succes ochelarii dotați cu tehnologie de recunoaștere facială CITEȘTE ȘI Autoritățile chineze au testat cu succes ochelarii dotați cu tehnologie de recunoaștere facială

De asemenea, un alt subiect aflat pe ordinea de zi a ședinței este ”realizarea conversiei datoriei Patria Bank față de EEAF Financial Services BV, în limita sumei de 20,2 milioane lei” (circa 4,35 milioane euro), rezultând din contractual de împrumut subordonat din 23 august 2016, în acțiuni nominative Patria Bank, în cadrul majorării de capital.

Patria Bank a cumulat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni ale anului trecut, la aproximativ același nivel cu pierderea realizată în primele șase luni ale anului (26,15 milioane lei).

Venitul total din exploatare de 108,6 milioane lei este cu 2% peste nivelul bugetat, iar venitul din exploatare realizat în trimestrul III 2017 prezintă o creștere cu 24% față de venitul înregistrat în primul trimestru al anului curent.

Cheltuielile operaționale au fost de 120,6 milioane lei, în scădere cu 22% față de trimestrul I al anului 2017 și cu 19% mai mici față de aceeași perioadă a anului precedent, datorită procesului de reorganizare a băncii în contextul fuziunii și optimizării rețelei de unități teritoriale.

Patria Bank este rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comerciala Carpatica (ca entitate absorbantă) și fosta Patria Bank (ca entitate absorbită).

Noua instituție bancară are peste 240.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank