Peste jumătate dintre cei mai performanți antreprenori români își desfășoară activitatea în Muntenia

Peste jumătate dintre cei mai performanți antreprenori români își desfășoară activitatea în Muntenia
scris 16 nov 2017

Peste jumătate (56%) dintre cele mai mari 2.850 de companii din România, în funcție de cifra de afaceri din 2016, își desfășoară activitatea în Muntenia.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Antreprenorii din această regiune au înregistrat un ritm de creștere a cifrei de afaceri de 10% în 2016, față de 2015, și o cifră de afaceri per salariat de 540.000 de lei, în creștere cu 2,9% față de anul trecut, relevă un studiu realizat de PwC România pentru programul antreprenorial Campioni în Business.

Totodată, companiile din Muntenia au înregistrat o rată de creștere a profitului brut de 13,4% și o evoluție a profitului net de 15,2%. Anul trecut, antreprenorii din această regiune au consemnat un profit brut per salariat de 24.000 de lei și un ritm de creștere 2016 vs. 2015 a profitului brut per salariat de 6%. În ceea ce privește numărul de salariați, companiile au consemnat o rată de creștere de 6,9%.

VIDEO Capodopera lui Leonardo da Vinci, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Capodopera lui Leonardo da Vinci, "Salvator Mundi", a stabilit un nou record de licitație - 450 de milioane de dolari

Conform „portretului robot” realizat în cadrul analizei, cele mai mari companii antreprenoriale din Muntenia au înregistrat anul trecut, ca valoare medie, o cifră de afaceri de 95 milioane lei, un profit brut de 4,3 milioane lei, un profit net de 3,6 milioane lei și 177 salariați.

În topul domeniilor de activitate din această regiune (în funcție de valoarea agregată a cifrei de afaceri) sunt comerțul cu ridicata, comerțul cu amănuntul, comerțul auto, industria alimentară și agricultura.

viewscnt
Afla mai multe despre
muntenia
companii
pwc romania