Pogonaru reîncepe să caute finanțare pentru mall-ul din Obor

Pogonaru reîncepe să caute finanțare pentru mall-ul din Obor
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 4 sep 2015

Prodplast Imobiliare, firma prin care omul de afaceri Florin Pogonaru dezvoltă centrul comercial Veranda de lângă Obor, reia demersurile pentru găsirea finanțării pentru construcția proiectului. Vrea să ia un credit de 56,5 milioane de lei (13 milioane de euro) și să majoreze capitalul cu aceeași sumă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura urmează să fie discutată de acțioarii firmei pe 11 septembrie.

”Aprobarea contractării de către societate (Prodplast Imobiliare) (…) de credite/împrumuturi în valoare maximă de 56,5 milioane de lei, de la instituții de credit din România și/sau străinătate și/sau de la acționarii societății, după caz”, se arată în convocatorul Adunării Extraordinare a Acționarilor.

Totodată, acționarii vor discuta majorarea capitualul firmei cu aceeași sumă, de 56,5 milioane de lei, până la 77,36 milioane de lei prin emisiune de noi acțiuni.

Aceasta este a doua încercare a acționarilor Prodplast de a obține finanțare pentru Veranda, în condițiile în care aceștia au aprobat anul trecut accesarea unui credit de 35 de milioane de euro, majorarea capitalului cu 46 milione de lei și o emisiune de acțiuni de 10 milioane de euro.

Centrul commercial, construit pe un teren de 4,5 hectare va avea o suprafață de circa 25.000 metri pătrați și urmează să fie dezvoltat în zona Pieței Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocată. Carrefour este primul chiriaș al mall-ului, cu un hipermarket de 10.000 de metri pătrați.

Investiția totală este estimată la circa 63 de milioane de euro, iar construcția a început în primăvară, când reprezentanții companiei anunțau că vor investi fonduri proprii initial, urmând ca după alegerea contractorului să fie semnată și finanțarea bancară ”ale cărei condiții au fost agreate în mare parte”.

Centrul comercial va concura în zonă cu Mega Mall, deschis în această primăvară, în apropiere de Arena Națională, dar și cu ParkLake Plaza, în construcție în cartierul Titan.

Recent, Prodplast Imobiliare a anunțat că SIF Moldova (SIF2) vrea să investească în Veranda Mall, prin filiala Real Estate Asset.

Prodplast Imobiliare este listată la bursa din Sibiu și are o capitalizare de 312 milioane de lei. Omul de afaceri Florin Pogonaru este acționar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
pogonaru
credit
veranda