Porsche numește un nou Director General în România. Segmentul de mașini electrice, în trend ascendent

Porsche numește un nou Director General în România. Segmentul de mașini electrice, în trend ascendent

Andreas Burgholzer

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Porsche România îl numește în funcția de Director General pe Andreas Burgholzer, care i s-a alăturat lui Brent Valmar la conducerea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu o experiență de 12 ani în cadrul grupului Porsche, Andreas Burgholzer vine la Porsche România din poziția de Finance Manager în cadrul SIVA Portugalia, filială a concernului Porsche Holding Salzburg, și îl înlocuiește pe David Gedlička, numit CEO în cadrul Volkswagen Financial Services Slovacia.

Fabrica de anvelope Continental din Timișoara are un nou Director General CITEȘTE ȘI Fabrica de anvelope Continental din Timișoara are un nou Director General

Andreas Burgholzer și-a început cariera în cadrul grupului Porsche Holding Salzburg în anul 2012, ca Finance Project Manager la Porsche Inter Auto Polonia, jucând un rol cheie în succesul preluării activităților de retail din această regiune. 

Anul trecut, Porsche România a avut înmatriculate circa 26.000 de mașini, atingând o cifră de afaceri de 4,5 miliarde lei și o cotă totală de piață de 16%. În primul trimestru al acestui an a avut circa 6.000 mașini înmatriculate, reprezentând o creștere de 13,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Segmentul de vânzare a mașinilor electrice urmează, de asemenea, un trend ascendent. Astfel, procentul de mașini electrice al Porsche România din total înmatriculări este în prezent de 4%, cu 1.852 de mașini înmatriculate în 2023.

FOTO Liberty numește un nou CEO în Europa, inclusiv pentru operațiunile majore din România CITEȘTE ȘI FOTO Liberty numește un nou CEO în Europa, inclusiv pentru operațiunile majore din România

Portofoliul Porsche România numără în prezent 10 modele electrice, lucru care dovedește interesul sporit și ofensiva puternică a companiei spre viitorul electric. Până în 2025, portofoliul de mașini electrice al Porsche România va fi completat cu modele noi, precum Cupra Tavascan sau Skoda Elroq.

Porsche România este filiala locală a Porsche Holding Salzburg, o subsidiară a concernului Volkswagen AG. Porsche Romania este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, ŠKODA, SEAT, CUPRA, Audi, MOON și Das WeltAuto.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche românia
andreas burgholzer