Poșta Română: Creștere cu 7,5% a cifrei de afaceri și majorare cu 30% a veniturilor angajaților

Poșta Română: Creștere cu 7,5% a cifrei de afaceri și majorare cu 30% a veniturilor angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2023

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri în creștere cu 7,5% față de anul precedent, în timp ce veniturile salariaților s-au majorat, în medie, cu 30% în decursul unui an și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software

În cursul anului trecut, poștașii au fost dotați cu 9.000 de terminale mobile și a fost inaugurată prima subsidiară a Poștei Române în afara granițelor țării, în Republica Moldova. De asemenea, compania a înființat Fundația Poștei Române.

A fost retehnologizată Fabrica de Timbre cu echipament de ultimă generație, au fost informatizate peste 700 de oficii poștale, a implementat noua tehnologie RPA (robotizarea proceselor manuale), dezvoltată și folosită de UiPath.

În plus, s-au achiziționat peste 5.200 de laptopuri și calculatoare, 250 de imprimante, 2.700 de scannere, routere, servere și 300 de mașini de numărat bani.

La capitolul venituri, anul trecut acestea au crescut cu 5,5%, comparativ cu 2021, și a punctat participarea în proiectul "Cardul de energie" oferit de Ministerul Investiților și Proiectelor Europene (MIPE).

În ceea ce privește investițiile în patrimoniu, 23% dintre spațiile aflate în gestiunea CNPR au beneficiat de modernizări și reparații, iar în doi ani au fost intabulate 137 de unități, de aproape patru ori mai multe decât în perioada 2011 - 2019.

Totodată, a fost înlocuită organigrama veche, similară uneia din anii 1980, cu una nouă și modernă, s-a redimensionat aparatul central și transformarea acestuia, din structură de control, în structură de suport.

TotalEnergies și Irak semnează un contract pentru un megaproiect în valoare de 10 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI TotalEnergies și Irak semnează un contract pentru un megaproiect în valoare de 10 miliarde de dolari

Pe parcursul anului trecut, Poșta Română a majorat veniturile din sporuri și bonificații pentru fiecare salariat în medie cu 39%, respectiv a crescut veniturile salariaților cu aproximativ 900 de lei, plus achiziționarea uniformelor noi pentru prima dată în 15 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
poșta română
venituri