Premieră - Mâncare de spital a ajuns într-un prestigios ghid de restaurante

Premieră - Mâncare de spital a ajuns într-un prestigios ghid de restaurante
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2023

Mâncarea servită într-un spital din vestul Belgiei a fost apreciată de un prestigios ghid de restaurante francez, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AZ Groeninge, situat în orașul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le servește pacienților, potrivit Agerpres.

FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată

Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii și cămine de bătrâni în ceea ce privește mesele servite angajaților sau rezidenților.

Spitalul a adus experți de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea și a oferi sfaturi pentru îmbunătățirea meselor, în special în ceea ce privește preparatele din pește, sosurile și mâncărurile din cartofi.

EXCLUSIV Primul hotel din România sub brandul Handwritten Collection CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primul hotel din România sub brandul Handwritten Collection

Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.

Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate și a unor rețete simple.

FOTO Clotilde Armand a semnat contractul pentru PUZ-ul „Promenada verde” CITEȘTE ȘI FOTO Clotilde Armand a semnat contractul pentru PUZ-ul „Promenada verde”

''Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos... Încearcați să gătiți pentru ei ca și cum ați găti pentru propria persoană'', a spus el.

Preparatele destinate pacienților nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
spital
mancare