Prețurile la producătorii din industrie au crescut în aprilie cu 4,2%

Prețurile la producătorii din industrie au crescut în aprilie cu 4,2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2018

Prețurile producției industriale pe total - piața internă și piața externă - au crescut cu 4,2% în aprilie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie, prețurile producției industriale au crescut cu 3,8%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În aprilie, cea mai mare creștere a prețurilor, față de aceeași lună a anului trecut, s-a înregistrat în repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor (+10,45%).

FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair CITEȘTE ȘI FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor intermediare (+5,43%).

În luna aprilie 2018, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 0,4% față de luna martie 2018.

Prețurile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins