Profit în creștere pentru Salrom

Profit în creștere pentru Salrom
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Societatea Națională a Sării (Salrom) a realizat în primul semestru un profit net de 35,9 milioane lei, în creștere cu 61% față de perioada similară a anului trecut (22,3 milioane lei), se arată în raportul Fondului Proprietatea, acționar minoritar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

FP deține o participație de 49% din acțiunile Salrom, arată News.ro.

Schimbare de management la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva CITEȘTE ȘI Schimbare de management la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Salrom este singurul producător de sare din România și are aproximativ 1.500 de angajați.

Veniturile operaționale au urcat la 195,4 milioane lei în primul semestru, de la 161,2 milioane lei în aceeași perioadă din 2021.

În aprilie 2022, acționarii au aprobat bugetul companiei pentru anul 2022. În mai 2022, acționarii au aprobat situațiile financiare auditate ale companiei pentru exercițiul financiar 2021.

În ianuarie 2022, acționarul majoritar a înlocuit 3 membri ai Consiliului de Administrație, numind în calitate de membri temporari ai Consiliului pe Constantin Dan Dobrea, Cristi Sandu și Nicolae Cîmpeanu.

Fondul Proprietatea i-a propus și numit pe Simona Ochian și pe Valeriu Ioniță. Mandatele au intrat în vigoare la 2 februarie 2022 pentru o perioadă de 4 luni. În februarie 2022, Constantin Dan Dobrea l-a înlocuit pe Emil Militaru în funcția de director general interimar, păstrându-și mandatul interimar în CA.

În martie 2022, acționarii au aprobat lansarea procesului de selecție pentru membrii CA, în baza OUG nr. 109/2011. În iunie 2022, mandatele membrilor temporari ai Consiliului de Administrație au fost prelungite cu încă 2 luni, în timp ce în iulie 2022 mandatele au fost prelungite cu o perioadă suplimentară de 4 luni. Mandatele au intrat în vigoare la 4 august 2022. Listare În data de 5 iulie 2021, adunarea generală a acționarilor Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acțiunilor societății deținute de Fond.

Ca urmare a unui proces de selecție competitiv, Fondul a selectat BRD – Groupe Société Générale ca bancă de investiții pentru a coordona tranzacția. Aprobarea este o evoluție pozitivă, deoarece permite Fondului să își exploreze opțiunile cu privire la o potențială realizare totală sau parțială a deținerii sale în companie.

În data de 5 iulie 2021, AGA Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acțiunilor societății deținute de Fond. Ca urmare a unui proces de selecție competitiv, Fondul Proprietatea a numit Banca de Investiții (BRD – Groupe Société Générale) și consilierul juridic (Dentons Europe – Zizzi – Caradja & Associates) care vor fi implicați în pregătirea Prospectului și listarea Salrom la BVB.

Aprobarea este o evoluție pozitivă, deoarece permite Fondului să își exploreze opțiunile cu privire la o potențială realizare totală sau parțială a deținerii sale în companie. În data de 27 iulie 2022, Guvernul a aprobat un Memorandum care susține listarea Salrom printr-o ofertă publică a acțiunilor companiei deținute de Fond, care reprezintă o etapă cheie în procesul de listare a companiei. Următorii pași vor fi numirea unor consultanți suplimentari (auditor, consilier Salrom, consilier resurse minerale) precum și un proces de due diligence și elaborarea prospectului preconizat pe parcursul anului 2022 și în prima parte a anului 2023.

În ceea ce privește calendarul, Fondul își propune să finalizeze listarea până în semestrul 1 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
sare
salrom
fondul proprietatea