Proprietarul Profi pregătește o operațiune prin care vrea să strângă 800 milioane euro pentru un nou fond de investiții. Ce companii sunt vizate pentru alocări de fonduri

Proprietarul Profi pregătește o operațiune prin care vrea să strângă 800 milioane euro pentru un nou fond de investiții. Ce companii sunt vizate pentru alocări de fonduri
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2018

Fondul de investiții Mid Europa Partners, proprietarul operatorului de servicii medicale private Regina Maria și al rețelei de retail Profi, vrea să strângă 800 de milioane de euro într-un nou fond de investiții, Mid Europe Fund V, care vizează investiții în companii de mărime medie din Europa Centrală și de Sud-Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mid Europa este unul dintre cele mai importante fonduri de investiții orientate spre Europa Centrală și de Est, administrând fonduri de 4,6 miliarde de euro din 1999, de la înființare.

Noul fond, pe care compania intenționează să-l ridice, va viza investiții pe termen lung în companii care valorează 100-500 de milioane de euro și care operează în industrii în creștere.  

EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

Unul dintre investitorii fondului ar putea fi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care analizează participarea cu 80 de milioane de euro, potrivit datelor publicate de instituția financiară internațională.

În noiembrie 2016, Enterprise Investors a vândut rețeaua de magazine Profi către fondul de investiții Mid Europa pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

Anterior, în 2015, Mid Europe Partners, a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria cu 100 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
mid europe partmers
berd
fond de investitii