Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă tranzacție surpriză, preluând integral firma agricolă Dueci Agro, controlată de un antreprenor italian și având în portofoliu mari suprafețe de teren în județele Tulcea și Brăila, relevă datele analizate de Profit.ro.
Electrocentrale București, cel mai mare producător de energie termică și electrică al Capitalei, controlat de ministerul de resort, a primit 5 oferte la licitația demarată pentru contractarea studiului de fezabilitate al proiectului imobiliar ″Cartierul Energiei″, relevă datele Profit.ro.
Un incendiu puternic a izbucnit în cartierul Cosmopolis, de lângă București.
Compania Națională de Investiții (CNI) a primit cinci oferte pentru construirea unui nou stadion în municipiul Brașov, bugetul licitației fiind estimat la 109,1 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor a fost stabilită la 19 luni.
Familia de antreprenori Carmen și Călin Lemnaru, din județul Gorj, vrea să construiască în orașul Târgu Jiu un hotel de patru stele, cu centru spa, proiectul fiind estimat la 60,4 milioane de lei, fără TVA. În acest sens, o licitație a fost inițiată de societatea Crescendo, controlată în mod egal de cei doi soți. Deschiderea ofertelor a fost programată în partea a doua a lunii martie.
Fondul de investiții Evergent Investments, fostul SIF Moldova, a fost desemnat câștigătorul unei licitații organizate de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) pentru vânzarea unui teren valoros al statului, amplasat pe malul lacului bucureștean Floreasca și cu vedere la celebrele vile de protocol, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă” care va continua și în 2025. Pentru acest an, plafonul de garantare va fi de 500 de milioane de lei. Pentru locuințele cu un preț de până la 70.000 de euro, avansul este de 5%.
Doar 73% dintre românii din mediul urban trăiesc într-o locuință pe care o dețin în proprietate, un procent semnificativ sub statistica oficială de 95%, potrivit unui studiu realizat, la începutul acestui an, de Unlock Market Research pentru Colliers, pe un eșantion de 1.000 de respondenți.
Aproximativ 18.000 de noi locuințe ar putea fi livrate în București și împrejurimi în 2025. Acest nivel este la fel de redus ca cel înregistrat în 2024, când în regiunea Bucureștiului a fost livrat cel mai mic număr de locuințe din ultimii cinci ani.
Compania Bellemonde Development, controlată indirect de Gabriel Popoviciu, extinde proiectul Bellemonde, un ansamblu rezidențial aflat în zona de nord a Capitalei, dezvoltat pe o suprafață de teren de peste 41.000 de metri pătrați.