Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprimit 15 oferte pentru furnizarea de servicii în vederea realizării Registrului național al clădirilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul a fost estimat la 24,9 milioane de lei, fără TVA, pentru 200 zile de la data atribuirii.
Antreprenorul moldovean Viorel Godea intră pe piața imobiliară românească prin intermediul companiei sale Lagmar Impex, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Chișinău, cu peste 2.500 de apartamente date în folosință, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Properties, proprietarul centrului comercial AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, a avut în 2024 unul dintre cei mai buni ani din istoria companiei.
Cei mai importanți actori de pe piața imobiliară s-au reunit la Timișoara.
În anul 2024 au fost terminate 60.787 locuințe, în scădere cu 10.667 locuințe, față de anul 2023, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a cumpărat toate participațiile partenerului său Element Invest Partners din compania One Cotroceni Park, prin care a fost dezvoltată componenta rezidențială a proiectului omonim din cartierul bucureștean Cotroceni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Vânzătorii sunt, în continuare, acționari ai imobilelor de birouri din proiect.
Oamenii de afaceri Iulian Robu și Constantin Căpățână, cunoscuți pentru dezvoltarea complexului rezidențial Militari Residence, din vestul Bucureștiului, au demarat construcția unui nou ansamblu rezidențial, cu 8 blocuri ce vin în completarea celor peste 100 de blocuri deja locuite din Militari Residence, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Achiziția platformei Roca Preciziei de către grupul imobiliar HILS, care a implicat 12 hectare, evaluate la aproximativ 24 milioane de euro și preluarea fostei fabrici Muntenia de către dezvoltatorul israelian Dimri au fost tranzacții majore în 2024, este confirmat acum oficial.
Piața terenurilor din România s-a menținut stabilă în 2024, cu un volum al tranzacțiilor apropiat de valoarea de 450 de milioane de euro, înregistrată în 2023, în ciuda unui climat economic și politic marcat de incertitudine.
Piața imobiliară din România confirmă tendința de orientare către proiecte de calitate superioară, sustenabile și eficiente energetic, pe fondul creșterii exigențelor clienților.